BAM: Tesla Model S geraakt voortaan 700 km ver*

Tesla Model S Long Range Plus belgie europa europe info

Elektrische autobouwer Tesla heeft in de VS de Model S Long Range Plus gelanceerd. Die werd geoptimaliseerd om zo veel mogelijk kilometers uit zijn 100 kWh-sterke accu te halen. Het resultaat? Een range van meer dan 700 kilometer! Al moet er wel een kleine kanttekening worden gemaakt...

Hoewel de Model S één van de oudste EV's op de markt is die je momenteel nog nieuw kan kopen, blijft de grote Amerikaanse sedan verbazen. Tesla heeft een nieuwe variant gelanceerd om een psychologische grens te doorbreken. De Model S Long Range Plus is namelijk de eerste elektrische auto ter wereld die volgens de Amerikaanse meetmethode de grens van 400 miles heeft doorbroken.

Optimalisatie

Specifiek klokte de Amerikaanse EPA de Model S LR+ af op 402 mijl, wat zich laat vertalen naar 647 kilometer. Weet echter dat onze Europese WLTP-meetmethode bij EV's een optimistischer cijfer noteert. Waardoor Tesla in Europa zonder twijfel een range van +700 km mag afficheren. Hoe Tesla het 'm flikt? Niet door meer accu onder de Model S te verstoppen, wel door kritisch te kijken naar de bestaande componenten.

Zo laat de Long Range Plus zich baseren op de Model S Long Rang met een accu van 100 kWh. Met de kennis opgedaan door de Model 3 en Model Y heeft de Amerikaanse autobouwer het gewicht van een hoop componenten kunnen verlagen. Van accu, over stoelen tot de elektromotoren. En gewicht, dat is de vijand van efficiëntie. Ook niet onbelangrijk zijn de nieuwe Aero-velgen die specifieke banden met een lage rolweerstand gebruiken. De elektromotor achteraan, die vervangt zijn mechanische oliepomp door een elektrische, de aangepaste motor vooraan zorgt dan weer op zichzelf voor 2% meer range tijdens het rijden op de snelweg. Tenslotte werd ook het regeneratief remmen geoptimaliseerd.

Wanneer Tesla de Model S Long Range Plus zal lanceren in Europa is op dit moment nog niet duidelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws