Skoda Octavia voortaan ook als Scout (2020)

-

Skoda lanceerde onlangs de Octavia. Ze deden dat eerst als break, nadien ook als berline. Nu is er ook een Scout-versie voor de vaders en moeders die het avontuur op willen zoeken.

Het recept van de Scout is onveranderd; je neemt een Skoda-model en zet hem wat hoger op zijn poten. Voeg wat zwarte opsmuk toe buitenom en klaar!

vijftien

Al sinds 2007 past Skoda immers de Scout-behandeling toe op haar modellen. In deze nieuwe versie staat de Octavia Scout 15 millimeter hoger. Dat lijkt niet veel maar het oogt wel een pak geschikter voor ruig terrein. Wie het wil weten, in Scout-uitvoering is de Octavia ook 16 millimeter langer en 15 millimeter breder. Al zullen die extra millimeters geen probleem zijn in de parkeergarage. Binnenin krijg je wat Scout-logo's en bruine contrasterende stiknaden op de zetels.

skoda octavia scout 2020 official

voorwielen

Waar Skoda vroeger enkel de topmotorisaties aanbood in de Octavia Scout, heb je nu de keuze over een hele range aan motoren. Zo is er de 2.0 TSI met 190 pk maar kan je ook een 1.5 TSI met 150 pk kiezen. Ook bij de diesels is er meer keuze, naast de 200 pk sterke 2.0 TDI Evo is er ook de keuze tussen de 2.0 TDI met 150 pk of eentje met 115 pk. Bij de 115 pk-versie van de diesel en de 1.5 TSI met 150 pk kan je voortaan ook voorwielaandrijving kiezen, de andere motorisaties worden standaard met vierwielaandrijving en 7-traps DSG geleverd.

skoda octavia scout 2020 official

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws