Officieel: Volkswagen Nivus, ook voor ons (2020)

Volkswagen Nivus 2020

In Brazilië heeft de Zuid-Amerikaanse tak van Volkswagen het doek gehaald van de Nivus, een SUV-coupé van T-Roc-formaat. Waarom dat van belang is? Eind volgend jaar komt de VW Nivus ook naar ons.

De Nivus is een 4,27 meter lange SUV met sterk aflopende daklijn, wat in het jargon een “SUV-coupé” heet. Uiteraard staat hij op het MQB-platform en deelt hij dus bijzonder veel componenten met ander verhoogd materiaal uit de Volkswagen-stal, zoals de T-Cross en T-Roc.

Volkswagen Nivus 2020

Binnenin kiest hij voor de dashboardopstelling van die twee modellen, en niet voor het doorgedreven gedigitaliseerde exemplaar van de nieuwe Golf. Het instrumentenpaneel is desgewenst wel digitaal, centraal op het dashboard prijkt een touchscreen van 10 duim.

Volkswagen Nivus 2020

Onder de motorkap stopt Volkswagen een “200 TSI”, een motor die specifiek voor de Latijns-Amerikaanse markt is ontwikkeld. Dat is een één liter kleine driepitter die zowel op benzine als op ethanol rijdt. In dat laatste geval ontwikkelt hij 128 pk. Bij zijn komst naar het Oude Continent, in de tweede helft van 2021, wordt dat motoraanbod ongetwijfeld aangepast naar wat VW hier aanbiedt.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Pieter E 11:02
afbeelding van Pieter E

Weer een SUV erbij... daar zaten we op te wachten... not. Ik snap echt niet waar de autosector mee bezig is. Elk merk zit ondertussen aan +/-10 SUVs, de ene lelijker dan de andere. En de komst van al die SUV's gaat ten koste aan de leukere modellen. Waar zijn de 3deurs hatchbacks naartoe? waar zijn de (betaalbare analoge) coupés naartoe? Dit is echt bedroevend als autoliefhebber.

This 17:16
afbeelding van This

De verkoopscijfers duiden toch echt aan dat veel mensen al die SUV's de leukere modellen vinden.

Edison 22:16
afbeelding van Edison

Groot gelijk, Pieter. Wat nog meer bedroevend is, is dat de fabrikanten denken dat ze rijdende smartphones moeten maken. Liever internet aan boord en veel schermpjes dan echte charme en rijgedrag.

izzet karahancer 18:06
afbeelding van izzet karahancer

voor ons wel, maar ja dat is wat de consument wilt, een crossocer ziet er vaak duurder uit, zit fijner, bied meer ruimte en ziet er vrij sportief uit ivm een station, het is nou eenmaal wat de massa koopt, kijk bijvoorbeeld naar hoeveel giula's alfa verkoopt en hoeveel stelvio's...

Leo Stulens 16:36
afbeelding van Leo Stulens

Weer geen 3 deurs SUV. Ik wacht er al 14 jaren op.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws