Volvo pint je vast op 180 km/u, care-key komt erbij

-

Volvo voegt de daad bij het woord. Vorig jaar woelden ze het topsnelheidslandschap om door te stellen dat hun modellen voortaan maar 180 km/u kunnen, vanaf vandaag is dat ook in de praktijk het geval.

Volvo trekt de kaart van de veiligheid en als dat niet meer kan met het patenteren van gordels, of de veilig aanvoelende vorm van hun containerauto's, dan doen ze het op een andere manier. Zo zijn hun auto's vanaf nu enkel leverbaar met een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 km/u. Omdat 250 km/u nu eenmaal een onverantwoorde snelheid is. Al ben je met 180 km/u evengoed dood als je ergens tegenaan knalt.

subjectief veiligheidsgevoel

Behalve deze snelheidsbeperking - die wat ons betreft evengoed op 150 km/u had kunnen liggen, en een speciale track-instelling voor diegenen die toch op circuit snel willen gaan - heeft Volvo nog een sleutel naar veiliger rijgedrag. De Care Key zorgt ervoor dat je je wagen kan begrenzen op verschillende vlakken, zodat je hem met een gerust hart kan uitlenen aan minder ervaren gezinsleden of vrienden waarvan je weet dat ze al eens een loopje nemen met de geldende verkeersregels.

volvo care key for safety

Behalve het verhogen van de veiligheid haalt Volvo ook de financiële voordelen aan voor de bestuurders. Zo zou er minder kans op boetes zijn en zou ook de schade bij ongevallen kunnen worden teruggedrongen. Ook wil Volvo samenzitten met verzekeraars om de premies van de klanten die zulke Care Key hebben aan te passen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws