Lotus drapeert klassieke kleedjes over Elise met Elise Classic Heritage Editions

Lotus Elise Classic Heritage Edition prijs

De Britse constructeur Lotus brengt een tot 100 exemplaren beperkte reeks uit van zijn Elise. Vier historische kleurschema’s vormen samen de Elise Classic Heritage Editions.

In totaal plant Lotus dus 100 van deze Elise Classic Heritage Editions, verdeeld over vier historische livreien. Die verdeling volgt geen nette 4x25-verhouding trouwens, maar volgt de interesse van de klant. Die kan kiezen uit de zwartgouden kleurcombinatie van Emerson Fittipaldi’s Lotus Type 72D uit het Formule 1-seizoen van 1972, of de rood-wit-gouden combinatie van Graham Hills Type 49B uit 1968.

Lotus Elise Classic Heritage Edition prijs

Verder is er nog een blauw-wit livrei dat verwijst naar de Lotus Type 18 uit 1960, de eerste Lotus-F1 die dankzij Stirling Moss een polepositie en overwinning behaalde, en dat tijdens de GP van Monaco. Tot slot is er een blauw-rood-zilveren combinatie als verwijzing naar de Lotus Type 81 uit 1980, die destijds gepiloteerd werd door Nigel Mansell, Elio de Angelis en Mario Andretti.

Lotus Elise Classic Heritage Edition prijs

De Elise Classic Heritage Editions zijn gebaseerd op de Elise Sport 220, maar krijgen een genummerd plaatje om aan te geven om welk exemplaar het gaat. Bovendien wordt de standaarduitrusting aangevuld met digitale radio, airco, cruisecontrol en gesmede aluminium velgen. De koetswerkkleuren keren bovendien terug in het interieur.

Lotus Elise Classic Heritage Edition prijs

De Lotus Elise Classic Heritage Editions krijgen een prijskaartje mee van 47.848 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws