Puch 500 GE: De G-Klasse zonder Mercedes-ster

Puch 500 GE Mercedes sale

De Mercedes G-Klasse is een icoon in autoland. Maar wist je dat de Geländewagen vroeger ook onder een andere naam verkocht werd? Welkom in de wondere wereld van de Puch 500 GE!

Geen offroader zo iconisch als Land Rover Defender. Maar de G-Klasse van Mercedes, die kan eigenlijk zonder schaamte plaats nemen naast die Defender. Al sinds 1975 rolt de G-Klasse van de band. Niet in Duitsland, wel in het Oostenrijkse Graz. Dankzij een samenwerking tussen Daimler-Benz en Steyr-Daimler-Puch. Voel je 'm al komen?

Puch-deal

Steyr-Daimler-Puch (tegenwoordig Magna Steyr) stond namelijk in voor de productie van de G-Klasse in haar fabriek in Oostenrijk. Uit de deal met Daimler-Benz AG sleept het bedrijf een eigenzinnige afspraak, want tot 1999 kon je de G-Klasse in Oostenrijk en Zwitserland krijgen met de Puch-badge in plaats van de Mercedes-ster.

Puch 500 GE Mercedes sale

Die "Puch G's" zijn extreem zeldzaam goed, al zeker in de 500 GE specificatie met 5-liter V8 voorin. Amper 3 exemplaren kregen ooit de Puch-badge, van een auto die op zichzelf al relatief zeldzaam is (productie van zo'n 446 stuks). Binnenkort zal veilingshuis RM Sotheby's er eentje onder de hamer laten gaan.

Puch 500 GE Mercedes sale

Eentje met een interessant verhaal, want het Amethystblau Metallic gekleurde exemplaar uit 1993 werd destijds gebruikt voor homologatie én als perswagen. Kom op, stiekem wil je dit wel...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 10:24
afbeelding van Wim

zalig, ik kende Puch alleen van de klassieke brommers

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws