Verkoop elektrische auto boomt in 2020 dankzij Europa

EV verkoop Europa 2020

Analisten van BNEF becijferden dat in 2020 de Europese markt goed is voor zo'n 800.000 elektrische auto's. Een serieuze stijging tegenover vorige jaren én een getal waarmee Europa zowat de grootste afnemer van EV's ter wereld wordt.

De switch naar EV onder druk van constructeurs en overheden zal niet zonder gevolgen zijn in Europa. Analisten van BloombergNEF (het onderzoeksbureau van Bloomberg) zeggen dat de impact dit jaar zo groot zal zijn dat Europese klanten niet onder moeten doen voor Chinese. Momenteel is China de grootste afnemer van elektrische auto's ter wereld.

China overklassen

Specifiek voorspelt BNEF in haar onderzoek "EVs and New Mobility: Trends to Watch in 2020" dat automerken in Europa zo'n 800.000 puur elektrische auto's zullen verkopen. Zowat 60% meer dan in 2019.

EV verkoop Europa 2020

Een serieus straf cijfer, als je weet dat BNEF voorspelt dat er in 2020 wereldwijd 2.5 miljoen elektrische auto's zullen worden verkocht. Europa neemt dus een grote slok van die totaalverkoop op zich. In China zouden er nog net wat meer worden verkocht (De Chinese markt was vorig jaar goed voor 1.2 miljoen elektrische auto's). Een EV-markt die wat in elkaar aan het stuiken is trouwens. Enerzijds door algemene stagnatie, anderzijds door het afbouwen van subsidies voor EV's in China.

Druppel op hete plaat

Reden genoeg voor champagne dus! Toch? Wel, je kan cru stellen dat de EV-revolutie eerder een evolutie in de marge blijft. Want hoewel 800.000 exemplaren klinkt als een serieuze hoop, mag je niet vergeten dat er in Europa jaarlijks zo'n 15 miljoen auto's worden verkocht. Het gaat dus over ruwweg 5 procent van de totale markt, de elektrische revolutie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws