Opel Grandland X Plug-In Hybrid nu ook met voorwielaandrijving

opel grandland x hybrid fwd

Opel lanceerde een tijdje terug een plug-in hybride versie van de Grandland X crossover. Nu komt daar een versie bij met voorwielaandrijving.

Het lijkt simpel, van vierwielaandrijving naar voorwielaandrijving, maar dat is het niet. Want hybrides maken het zich meestal makkelijk door de aandrijving van de verbrandingsmotor en die van de elektromotor op de twee verschillende assen uit te voeren. Nu is er dus een Grandland X met voorwielaandrijving.

35 g/km

Die maakt gebruik van de 1.6 turbo benzinemotor die zoals gezegd de voorwielen aandrijft. Die motor wordt gekoppeld aan een elektrische motor en samen zijn ze goed voor 224 pk en 360 Nm koppel. Volgens de WLTP-normen verbruikt deze voorwielaangedreven versie 1,4 l/100 km wat een gecombineerde uitstoot van 35 g/km CO2 oplevert volgens de WLTP-regeling. De volledig elektrische actieradius bedraagt 57 km.

Voor de Opel Grandland X Plug-in Hybrid met voorwielaandrijving vraagt Opel 42.500 euro. Dat is 2.700 euro minder dan wat ze voor de vierwielaangedreven Grandland X HYbrid4 vragen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws