Officieel: Aston Martin DBS Superleggera Concorde Special Edition is ultrabeperkte reeks

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Special Edition 2019

Met de DBS Superleggera Concorde Special Edition doet Aston Martin niet alleen een gooi naar de langste modelnaam, maar brengt het ook een ultrabeperkte speciale reeks uit.

Basis is natuurlijk de Aston Martin DBS Superleggera, met zijn 5,2 liter grote V12 van 725 pk. Technisch blijft die basis ongewijzigd, maar visueel verandert er het een en ander door het centrale thema. Deze DBS Superleggera Concorde Special Edition zet namelijk de vijftigste verjaardag van de eerste vlucht van de supersonische Concorde in de verf, maar ook de honderdste verjaardag van British Airways.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Special Edition 2019

De kleuren van de luchtvaartmaatschappij zie je dan ook terug op het dak, op de achterspoiler en in de diffusor; en in de spoilerlip vooraan. Het silhouet van de Concorde duikt op in de kieuwen op de flanken en op het carbon dak. En zo zit deze Concorde Special Edition nog vol visuele verwijzingen. Op de zetels en de zonneklep van de bestuurder bijvoorbeeld.

Aston Martin DBS Superleggera Concorde Special Edition 2019

Van deze – hap naar adem - Aston Martin DBS Superleggera Concorde Special Edition worden maar tien exemplaren gemaakt. Die zijn alleen te verkrijgen via de Aston Martin-dealer in het Britse Bristol, de stad waar de laatste Concorde wordt bewaard die gevlogen heeft, en waar de Britse Concordes weden gebouwd.

Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws