Maserati GranTurismo Zéda: einde van een tijdperk (2019)

Maserati GranTurismo Zeda final 2019

Na een productierun van 12 jaar hadden ze zelfs bij Maserati door dat het dringend tijd was om de GranTurismo naar de eeuwige jachtvelden te sturen. Dat doen ze nu met de Zéda, de officieel laatste GranTurismo die van de band rolde. Een versie die vooruit moet kijken naar de (geëlektrificeerde) toekomst.

In 2007 kregen we voor het eerst Italiaanse furie GranTurismo te zien en vielen we gezamenlijk in zwijm. Nu, 12 jaar later, kunnen we niet voorbij het feit kijken dat deze sportwagen/ GT in het huidige landschap hoogbejaard is. Tijd voor aflossing! Al doen de Italianen dat niet zonder temperamentvol eerbetoon.

A tot Z

Dat eerbetoon is deze GranTurismo Zéda. Meteen ook de allerlaatste GranTurismo van de huidige generatie. Een auto zonder technische tweaks maar wel eentje met een (marketing)verhaal. Want de op het eerste gezicht Need For Speed-waardige lak draagt een betekenis; de overgang naar de toekomst, de overgang naar elektrificatie.

Maserati GranTurismo Zeda final 2019

Zo zegt Maserati dat de achterkant met een matte witte lak ons moet doen denken aan het verleden, de grijze "tussenlak" staat voor de transitie en de diepe metalic blauwe lak op de snuit wekt het gevoel van de toekomst op. Het blauw wordt energetisch, elektrisch, levend, als een spiegel. Niet onze woorden trouwens, wel die van Maserati.

GT voor 2020

Wat wil dit nu in de praktijk zeggen? Wel, dat Maserati officieel afscheid heeft genomen van één van haar succesmodellen. Want de GranTurismo en GranCabrio waren goed voor een verkoop van zo'n 40.000 stuks over de laatste 12 jaar. Opmerkelijk is dat de coupé drie keer populairder was dan de cabrio. Nu ja, met zo'n looks is dat niet geheel eigenaardig.

Maserati GranTurismo Zeda final 2019

Een nieuwe generatie van de GranTurismo loert trouwens om de hoek. Want Maserati liet weten in 2020 een nieuwe sportwagen op de markt te brengen. Mét benzinekracht al zou ook elektrificatie op de planning staan. Maar zoals de goede gewoonte bij de Italianen betaamt; eerst zien, dan geloven!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws