Audi plakt prijs op RS 6 en RS 7 (2019)

Audi RS 6 RS 7 Prijs

De snelste sedan en snelste hatchback uit de Audi-stal kennen hun prijs. Wat zo'n 600 pk sterke RS 6 Avant of RS 7 Sportback juist moet kosten? Toch vlot het dubbel van een reguliere A6 Avant of A7 Sportback.

De RS-badge is het summum van sportiviteit in Audi-land. Een badge die natuurlijk niet kan ontbreken op de nieuwe A6 en A7. De sportiefste varianten luisteren daardoor naar RS 6 Avant en RS 7 Sportback en doen beiden beroep op een 4-liter V8 met 600 pk en 800 Nm. Powerhouses die je familie in 3.6 seconden naar de honderd stuwen en toppen op maar liefst 305 km/u.

Dubbel of niets

Nu goed, dat wisten jullie natuurlijk al. En moest dat niet het geval zijn, dan raden we je even aan om je wat in te lezen in de materie (HIERZO). De prijzen, daarvoor zijn jullie natuurlijk hier. Als je weet dat een kale Audi A6 tegenwoordig al 51.000 euro kost - de A7 zelfs 61.000 euro -, dan krijg je al wel een indicatie van wat de performante modellen moeten gaan kosten.

Audi RS 6 RS 7 Prijs

Audi vraagt voor de RS 6 Avant minimaal 119.950 euro. Liever de RS 7 Sportback? Dan moet je met minimaal 127.950 euro over de boeg komen. Wil je dan de begrenzer er af zwieren om die 305 km/u te halen (standaard is het 250 km/u)? Dan moet je met nog eens 12.710 euro over de boeg komen voor het pack RS Dynamic Plus. Dat pakket voegt trouwens ook nog vierwielsturing, een sportdifferentieel en koolstofkeramische remmen toe.

Forse opties

Duik je dan de optielijsten in, dan verhoog je al snel die prijs met enkele tienduizenden euro's. Niet enkel voor heerlijk exclusief spul (koolstofvezel accenten) maar ook voor best nuttige opties zoals een achteruitrijcamera. Jawel, zelfs op een auto van +120.000 euro vraagt Audi nog geld voor een achteruitrijcamera.

Audi RS 6 RS 7 Prijs

Stellen we onze droom-RS Avant samen, dan rolt de teller op tot net geen 160.000 euro. Miauwkes. Zelf zin om je RS 6 Avant of RS 7 Sportback samen te stellen? Dat kan HIER voor de RS 6 Avant en HIER voor de RS 7 Sportback.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Carlos 12:02
afbeelding van Carlos

Basis van 119.950€ met 51.130,04€ aan opties :-o. Lekkeur :-p

Ivo 00:25
afbeelding van Ivo

Dan kun je elke dure auto afkraken. Er is voor elk wat wils. Jijzelf bepaald wat je uitgeeft. En er zijn steeds mensen die dat er voor over hebben.... Is het dat waard?? Is een ander verhaal. Maar niet tegenstaande een machtige auto en bovenal praktisch.

John 00:55
afbeelding van John

Helaas , in deze kapitalistische wereld, bestaat er een publiek voor deze modellen. En zolang er mensen zijn die geld willen neerleggen voor deze auto's, zullen fabrikanten deze speciallekes blijven maken.
Als Autofans kan ik deze modellen wel smaken, ik zou er wel nooit mijn portefeuille voor opendoen (niet dat zich dat ooit zou voordoen, ma kom) :-)

ZPK 21:42
afbeelding van ZPK

Als iemand die wel in de markt is voor dit soort wagens ben ik helemaal ziek geworden van de optielijsten op auto's die zoveel kosten als een studio.
Ik ben dit jaar dan ook naar Tesla gegaan, 100k afgeven. Geen opties, alles zit erop. Kies een model, een kleur en een velg en je bent klaar.
Een echte verademing.

andre123 09:21
afbeelding van andre123

inderdaad,de constructeurs bieden aan wat de markt vraagt.
mooi? zeer zeker,maar degoutant speeltje voor snobs die het dan nog inbrengen als onkosten.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws