Officieel: Abarth 695 70° Anniversario is spoiler galore (2019)

Abarth 695 70° Anniversario

Aan speciale uitvoeringen van de Abarth 500 geen gebrek. Al gaat het veelal over een specifieke lakkleur en een subtiele badge. Voor de 70e verjaardag van het merk gaat het net wat verder. Met een spoiler aller spoilers. En wij, wij zijn fan.

Italiaanse tuner/autoproducent Abarth blaast dit jaar 70 kaarsjes uit. Reden genoeg om de feestversiering boven te halen. En de klant, die mag ook meevieren, met een tot 1.949 stuks gelimiteerde 695 Competizione met 180 pk bijvoorbeeld.

Fletse kleur...

Belooft Abarth ons een gelimiteerde versie van één van hun modelletjes, dan gaat bij ons vaak standaard een alarm af. Want veelal gaat het dan over een specifieke lakkleur, de nodige badges en een marketingverhaal. Voor deze 695 70° Anniversario gaat het Italiaanse bedrijf toch nog net iets verder.

Abarth 695 70° Anniversario

Te beginnen met het uiterlijk. Ja, ook hier een unieke kleurstelling, eentje dat deze keer refereert naar de originele Abarth 500 die de nodige raceoverwinningen op zijn conto kon schrijven. Die fletse groene kleur wordt afgewisseld met een grijze contrastkleur. Echt mooi durven we het niet meteen noemen.

...megalomane spoiler!

Maar laat ons die kleurstelling even vergeten en even focussen op de derrière. Jawel, dat is een verstelbare spoiler. Een knoert van een spoiler die ook nog eens het Abarth-logo met trots draagt. Volgens de Italianen zorgt de spoiler voor 42 kg neerwaartse druk aan 200 km/u. Al moet je serieus wat lef in je lichaam hebben zitten om überhaupt 200 km/u te rijden met zo'n blikje op wielen.

Abarth 695 70° Anniversario

Hoe dan ook, volgens Abarth zorgt die neerwaartse druk er voor dat je 40% minder stuurcorrecties moet uitvoeren. Enfin, laat het ons er op houden dat het er vooral episch uit ziet. Onder de kap vecht de verjaardagseditie met de 180 pk sterke variant van de 1.4-liter turbobenzine. 17-duims velgen van OZ en remgerief van Brembo tekent present. Belgische prijzen hebben we nog niet maar in Italië moet je met minstens 34.600 over de boeg komen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws