Wacht, wat? Hyundai richt divisie op voor vliegende auto

Hyundai flying car  Urban Air Mobility Division

Iemand bij het Zuid-Koreaanse Hyundai heeft duidelijk te veel naar The Jetsons gekeken, want het merk heeft besloten een "Urban Air Mobility Division" op te richten, een afdeling die zich bezig zal houden met slimme luchtmobiliteitsideeën. Binnenkort allemaal een vliegende schotel op de oprit?

Hyundai wordt daarmee de eerste constructeur die onder eigen naam een afdeling opricht om mobiliteitsoplossingen te zoeken die via de lucht gaan. Die divisie gaat door het leven als de Urban Air Mobility Division en wordt geleid door Jaiwon Shin, voormalig afdelingshoofd van het Aeronautics Research Mission Directorate bij NASA.

Eerst denken, dan doen

Een hoop moeilijke termen en een hoop zware namen, dat ontkennen we niet. Al wil Hyundai daarmee duidelijk maken dat het bloedserieus is. Met een pientere kop van bij NASA wil het merk nadenken over ongeziene mobiliteitsoplossingen. Oplossingen die natuurlijk liefst via de lucht gaan. Al is de afdeling op dit moment vooral een denktank. Ga er dan ook maar prat op dat we de komende tien jaar op elk autosalon (als die nog gaan bestaan) een vliegende concept voorgeschoteld krijgen.

Hyundai is trouwens niet de enige die droomt van een vliegende auto. Audi werkt samen met Airbus aan zo'n idee en ook Geely, het moederbedrijf van Volvo en Lotus, heeft een bedrijf opgericht om vliegende auto's te creëren. Dat bedrijf, Terrafugia, heeft zelfs al enkele succesvolle ritten/ vluchten achter rug. Toyota tenslotte, wil tijdens de olympische spelen van Tokio 2020 een vliegende machine wereldkundig maken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws