We weten niet goed hoe ons te voelen bij deze Lexus LM (2019)

lexus lm 2019

Lexus gebruikt de L-notatie voor de meest luxueuze modellen in haar gamma. Zo is er de LS als Luxury Sedan en de LC als Luxury Coupe. Vanaf vandaag is er echter ook de LM... de Luxury Minibus?!

Minibusjes, je linkt ze niet meteen aan premium automakers. Toch gaat Lexus zich in de markt wagen. Met een onderbouwde achterliggende reden, want in China is er een heuse markt voor minibusjes. Toyota oogst al jaren succes met de Alphard in Azië waardoor Lexus nu haar versie van die Alphard wereldkundig maakt.

BMW is er niets tegen

Het resultaat is een busje met grille waarvan zelfs BMW zou zeggen dat het er misschien iets over gaat. Lexus had het dan ook merkelijk moeilijk om haar designlijn op de hoekige carrosserie van de Alphard te krijgen. Laten we het er dan ook op houden dat niemand het idee zal hebben dat dit busje vanaf de grond door Lexus werd ontwikkeld. Alsof Mercedes plots een pick-up zou bouwen op basis van een Nissan Navara. Oh wacht...

lexus lm 2019

Nu goed, Lexus wil natuurlijk het verschil binnenin maken. De Japanners hebben namelijk alles uit de kast gehaald om deze LM om te vormen tot een rijdend bureau. Schrap dat, want het interieur van deze LM is fraaier dan 90% van de bureaus die je in België terug zal vinden. Twee comfortabele captain chairs met verwarming en ventilatie, een scherm van 26-duim, privacy glas en een minikoelkast. Mag het wat braver, dan biedt Lexus ook een versie met plaats voor zeven.

Hybride beschikbaar

Onder de carrosserie ging Lexus ook aan het werk want het neemt de kennis vergaard met de ES mee naar deze LM om te morrelen aan de ophanging. Daardoor zou deze LM als een Lexus moeten rijden. Ook helemaal Lexus is de 300h-uitvoering. Een hybride die een 2.5-liter atmosferische benzine koppelt aan een elektromotor. Afhankelijk van de markt is er ook een 350-beschikbaar met een 3.5-liter V6 benzine. Voorwielaandrijving is standaard, vierwielaandrijving optioneel.

lexus lm 2019

Later dit jaar zal Lexus de LM commercialiseren op de Aziatische markt, klanten kunnen kiezen uit een zwarte of witte lakkleur. Het is eens iets anders dan een Mercedes S-Klasse, toch?

lexus lm 2019
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws