Breaking: Toyota Auris wordt terug Corolla! (2018)

toyota-corolla-2018

Weet je nog toen de Corolla in 2007 plots door het leven moest gaan als Auris? Toyota gaat die fout nu rechtzetten, want al het C-segmentgerief van Toyota mag terug door het leven gaan als Corolla. Ook de begin dit jaar voorgestelde Auris hatchback.

Eén van de best verkopende naamplaatjes in de wereld, Corolla. Het was dan ook een verrassing toen Toyota in 2007 besloot om haar nieuwe C-segment hatchback voor Europa door het leven te laten gaan als Auris, semi-Latijns voor goud. Al zat daar een strategie achter, want een decennium geleden was het hip om te pronken met het feit dat je als non-Europees merk auto's specifiek in en voor Europa op de markt bracht. Die tijden zijn echter wat vervlogen - met de verdere inburgering van Oosterse merken - waardoor het niet meer beschamend is om een wereldnaam te moeten dragen. Waarom zou het ook?.

Enfin, een hele historie om te verantwoorden dat de nieuwe generatie Auris die nog meer enkele maanden geleden werd voorgesteld bij zijn feitelijke lancering door het leven zal gaan als Corolla. Die Corolla hatchback krijgt van Toyota op Europese bodem bijstand van een stationwagenversie - Corolla Touring Sports - en een sedan - Corolla Sedan. Waardoor we met weemoed terug worden gekatapulteerd naar de jaren 90. Wat is het volgende? De revival van de Starlet?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
4g63 12:52
afbeelding van 4g63

Auris moest de naam Corolla doen vergeten, het model waarvan je generatie van eind jaren 80 nu nog ziet rondrijden en meestal zoals alle andere Corolla's die jonger zijn, wat cosmetische aandacht nodig doch regelmatig de 250d gepasseerd zonder brokken en technisch in zeer goede staat. De Corolla is echter nooit weggeweest, vandaag staat deze nog steeds in de modellenlijn, vind het dan ook vreemd dat de Auris die qua verkoop niet veel moet onderdoen van naam veranderd.

Pieter E 16:31
afbeelding van Pieter E

Keigoed. Ik zat laatst eens te surfen op de site van toyota USA, en daar zag ik de Corolla Hatchback. Ik zat al te denken, jammer dat die niet bij ons verkrijgbaar is... Maar hij komt dus hierheen :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws