Volkswagen California XXL in productie

vw-california-xxl-concept_1

Je hebt kampeerbusjes en mobilhomes maar de productieversie van de California XXL probeert de lijn tussen beiden te vervagen. Vorig jaar nog als concept, dit najaar in productie. Een nieuwe koning onder de kampeerbusjes is in aantocht.

Geloof het op niet maar op de redactie van Autofans lopen er enkelen rond die de charme van zo'n kampeerbusje snappen. Waardoor het nieuws dat Volkswagen de California XXL in productie gaat nemen op luid gejuich werd onthaald (niet te luid, want dan is Linda van de boekhouding weer kwaad). Begrijpbaar ook, want de conceptuele versie die we vorig kreeg te zien kramt eigenlijk een mobilhome met alle nutsvoorzieningen in het karkas van een Volkswagen Crafter.

volkswagen-california-xxl-concept-2018

Denk bijvoorbeeld aan een kleine keuken met twee gasvuurtjes, koelkast en spoelbak maar ook een badkamer met toilet én douche! Achterin dan weer ruime plaats om te slapen (getest in de concept en over de gehele bovenzijde loopt een groot panoramisch dak zodat je 's nachts naar de sterren kan staren.

Tol

Wat deze California XXL nu juist gaat aandrijven is niet geweten maar kijken we even naar het motorengamma van de Crafter, dan zien we een 2-liter turbodiesel met 177 pk en 410 Nm. Een automaat en vierwielaandrijving passen bij het reisgevoel maar zullen zonder twijfel optioneel zijn. Grote hamvraag? De prijs voor deze mastodont. Want met een hoogte van net geen 3 meter moet je sowieso al dieper in de buidel tasten op pakweg de Franse péage.

volkswagen-california-xxl-concept-2018

Een reguliere California klimt gemakkelijk over de 50.000 euro, waardoor 60 à 70.000 euro geen uitzonderlijke prijs lijkt. Aan de andere kant, wat is 70.000 euro nu voor een mobiel huis met meer comfort dan het gemiddelde appartement in Parijs of Brussel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws