Niet van je stoel vallen: Elektrische Opel Corsa heet eCorsa

opel-ecorsa

Tegen 2021 zal de PSA-groep vier elektrische compacte wagens op de markt brengen. Derivaten van bestaande modellen. Zoals een Corsa bijvoorbeeld die dan door het leven mag gaan als eCorsa. Een potentieel belangrijke wagen voor het Opel van de toekomst.

De kogel is al even door de kerk; de volgende generatie Corsa die volgend jaar zal verschijnen moet zijn fundamenten gaan delen met de andere kleintjes van de PSA-groep. Te zeggen; de opvolger voor de Peugeot 208, Citroën C3 en DS 3. Samen met die drie Franse knapen zal de Duitser ook een elektrische variant krijgen en die elektrische Corsa moet door het leven gaan als eCorsa. Een duidelijke naam voor een al even duidelijke doelstelling.

Opel wil namelijk tegen 2024 een elektrische versie gaan aanbieden van al haar modellen in het gamma. De eCorsa die in 2020 moet verschijnen - vroeger dan zijn broertjes- is de eerste van die familie. Een nieuw kleintje voor een nieuw begin bij Opel trouwens, want de volgende generatie Corsa zal uitpakken met een nieuw familiedesign dat dan de komende jaren naar de andere modellen zal vloeien.

Een belangrijke auto dus, deze eCorsa. Om meerder redenen. Niet enkel omdat die zal mogen uitpakken met het nieuwe familiegezicht van Opel maar ook omdat deze elektrische Corsa er voor moet gaan zorgen dat Opel de strengere uitstootnormen kan halen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws