Bizar: Volkswagen brengt binnenkort Amarok 6-wieler op de markt

volkswagen-amarok-6wheel-render_01

Volkswagen zal binnenkort van haar strafste Amarok-versie, de V6, een versie met 6 wielen aanbieden. Die belooft alvast meer sleep- en laadvermogen. Rep je echter niet naar de Belgische VW-dealer, het model zal enkel in Australië gecommercialiseerd worden. Bummer.

Dat we het einde van de pick-ups nog niet hebben gezien in Europa. Zo rollen stelselmatig stoerdere versies af-fabriek onze contreien binnen - zoals de Nissan Navara AT32 - in de VS en Australië gaan ze toch nog een stapje verder. Het laatste nieuws komt alvast uit Australië, met een Volkswagen Amarok in de hoofdrol.

Volkswagen is namelijk een samenwerking met Six Wheel Conversions aangegaan voor de creatie van - je raadt het nooit - een Amarok met zes wielen. Die moet dan binnenkort bij de dealer beschikbaar zijn, met VW-garantie! Het model zelf komt steeds in Double Cab-uitvoering en zal gebruik maken van de krachtigste motorisatie, de 3-liter V6 TDI met 258 pk en 580 Nm.

vw-amarok-6wheeler

Meer stouwen en trekken

Die kracht zal nodig zijn, want door de aanpassingen achteraan - met eveneens een gloednieuw laadbed met een 30 centimeter lagere vloer - mag je voortaan 1,7 ton meusleuren (standaard 1,126 kg). Ook het trekvermogen stijgt; van 3,5 ton naar 4,5 ton. Meteen ook een kanttekening maken; na de conversie is de Amarok geen 6x6, wel een 6x4 met een zogenaamde 'luie as'.

Omgerekend zal Volkswagen Australië zo'n 51.000 euro gaan vragen voor deze Amarok met extra set wielen. In België betaal je minimaal 31.557 euro voor een basis Amarok. Dit boven een Dodge Ram als vreemde pick-up eend in de Belgische bijt?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws