BMW gaat 5 Reeks inductieladen

bmw-wireless-charging_1

Nee, niet gewoon op je kookvuur.

De plug-in uit de plug-in hybride benaming kan wel eens gaan verdwijnen, zeker als het van BMW afhangt. BMW wil binnenkort namelijk een systeem aanbieden waarmee je je wagen via inductie kan opladen. De productie van dat systeem begint in juli.

Het systeem heet logischerwijs "BMW Wireless Charging" en zal eerst in Duitsland leverbaar worden op de 530i ePerformance. Nadien wordt het systeem ook ingevoerd in de UK, de VS, Japan, China en Nederland.

bmw-wireless-charging

Voor het systeem betaal je 3.330 euro, waarvan 950 euro voor de CarPad, die onder de wagen gehangen wordt en de elektriciteit capteert. De GroundPad kost dan 2.380 euro, die plaats je op je oprit, of in je garage.

bmw-wireless-charging

Een afstand van zowat acht centimeter scheidt beide componenten. Het systeem laadt de accu van de 5 Reeks in zowat 3,5 uur volledig op.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yannick 14:36
afbeelding van Yannick

ik snap niet dat Tesla dat niet heeft...

andre123 15:20
afbeelding van andre123

3330euro ,gewoon om geen stekker in te steken?
nee bedankt

Adriaan 16:55
afbeelding van Adriaan

Veel geld inderdaad, maar als ik zo op het werk hoor bij al die "zelfstandige" die met zo een plug in ding rond rijden, hoor ik constant dat ze diene nooit in de stekker steken, te veel moeite voor 40km. Als je dan voor 3330eur niets manueel meer moet doen, zou het mij nog niet verbazen dat je een deel van dat bedrag vrij snel terug kan verdienen, met dat de auto toch significant veel minder verbruikt met een actieve batterij.

andre123 17:43
afbeelding van andre123

tja als je het niet moet betalen van je loonbriefje

Adriaan 23:12
afbeelding van Adriaan

Goh, ik rij zelf met een firma wagen (dus geen salaris wagen), dus this niet dat ik er iets tegen heb. Maar wat mij wel al is opgevallen dat een xc90 t8, x5 plug in of zelf deze 530 plug in, zelden gekozen worden door de normale werknemer, en meestal gaat dat dan over management dat via zelfstandige basis voor een firma gaan werken. Ik ken er spijtig genoeg meer als genoeg hoor (mijn huidige baas is zo iemand, de hr director ook, de sales director ook, ceo van mijn vorige firm, you get the picture)... aangezien dat die zelfstandigen amper zelf kosten kunnen maken, is zo een auto de "logische" stap, anders geef je het toch maar terug aan de fiscus, en nu houden ze er nog de luxe aan over. Maar de keuze maken ze absoluut niet uit ecologische of natuur minnende overweging. En in die hele redenering past het wel wat bmw hier aanbied, weeral een extra investering, en kunnen ze tenminste gebruik maken van het hele hybriede gegeven.
Nu los daarvan, een laadpaal van bmw thuis laten installeren kost u ook iets van een 1300€ exclusief installatie kosten. Dus gratis is zo een oplossing ook niet.

andre123 09:45
afbeelding van andre123

een laadpaal heb je voor minder dan 1000e,inc installatie,ik kan het weten
ok dan staat er geen bmw op.
bij renault wordt er 1500e in de prijs voorzien voor een wall box,kom je ruimschoots mee rond

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws