Volvo: "1 op 2 verkochte wagens elektrisch tegen 2025"

volvo-electric-futur-2025

Het Zweedse Volvo spreekt krasse taal op het autosalon van Beijing dat vandaag haar deuren heeft geopend. Tegen 2025 wil het er voor zorgen dat 50 procent van haar verkochte wagens elektrisch is. Niet hybride of plug-inhybride... puur elektrisch.

Vorig jaar al beloofde Volvo ons dat vanaf 2019 elk nieuw model leverbaar zou zijn als hybride, plug-inhybride of als een volledig elektrische variant. De Zweden gaan vandaag nog een stapje verder tijdens het autosalon van Beijing. Want daar liet Volvo, dat in handen is van het Chinese Geely, weten dat het mikt om tegen 2025 de helft van haar verkoop te draaien op pure elektrische modellen. Te weten: Volvo verkoopt op dit moment nog een enkele elektrische wagen...

Focus op China

Enkel maar stoere taal dan? Nee, we geloven heus dat er een strategie achter zit. Eén van de denkpistes bij de Zweden is het feit dat China tegen datzelfde jaar wil dat 1 op de 5 verkochte wagens in het land over een alternatieve aandrijving beschikt. Daar speelt Volvo dus mooi op in. Te meer omdat China niet enkel nu al de grootste automarkt ter wereld is maar volgens analisten de komende jaren enkel nog maar zal stijgen.

20 procent van al de verkochte auto's in China tegen 2025? Dat moet je dan misschien gaan vergelijken met al de verkochte auto's in heel Europa... en misschien wel de VS samen opgeteld. Om maar te zeggen dat er groot potentieel in China ligt voor elektrische wagens.

Auteur: Auteur: Lelievre Kenny
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws