VW haalt ontwikkelaar Tesla Model S en Model X binnen

vw-id-crozz-concept-2017_01

De man die zich bezig hield met de ontwikkeling van de Tesla Model S en Model X zal zich nu bezig gaan houden met de ontwikkeling van VW's elektrisch gamma. Matthew Renna, een naam om te onthouden.

Als je dacht dat de voetbalwereld al eentje was van transfers, dan heb je de automotive nog niet goed bekeken. Ingenieurs, managers en designers wisselen er sneller van plaats en merk dan dat Sergio Marchionne van mening kan veranderen. Waardoor het vertrek van Matthew Renna richting Volkswagen geen complete verrassing is. De Amerikaan die ooit bij Honda begon kreeg bij Tesla de kans om mee te bouwen aan de ontwikkeling van de Model S en Model X (zowel op technisch als strategisch niveau). Waardoor hij het uitgelezen visitekaartje heeft om VW's elektrificatie in goede banen te gaan leiden.

Specifiek krijgt Renna de titel 'Vice President VW North America G4' opgeplakt. In mensentaal zal de man ingezet worden om 'productinhoud, kosten, financiële resultaten, timing, kwaliteit en risico-analyse doorheen de gehele MEB-productcyclus' in het oog te houden. Dat MEB is een platform dat Volkswagen specifiek ontwikkelde voor haar elektrische wagens. Kortom, de man die mee bouwde aan de Model S en Model X - met extra invloed op Tesla's Autopilot - vervoegt nu het team van knappe koppen dat zal instaan voor de ontwikkeling van elektrische wagens bij Volkswagen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws