Voor de koude dagen: Abarth 124 GT

abarth-124-gt-hardtop-2018_01

Dat het de laatste tijd niet meteen ideaal cabrioweer is, dat hoeven we je verkleumde hersenen niet te vertellen. Bij Abarth hebben ze evenwel een oplossing in de vorm van een koolstofvezel hardtop voor de 124 Spider. Waardoor de cabrio een GT wordt. Toch volgens het Italiaanse merk.

Het was hoogstwaarschijnlijk een veelgestelde vraag van klanten, een officiële hardtop voor de 124 Spider. Abarth gaat nu op die vraag in en doet het meteen goed. In die zin dat ze niet gewoon iets snel in elkaar hebben geflanst maar de 124 GT uitrusten met een volledige koolstofvezel hardtop. 16 kilogram weegt het ding amper én de koetswerkstijfheid neemt er nog wat mee toe. Waardoor dit eigenlijk een no-brainer is voor elke 124 eigenaar.

abarth-124-gt-hardtop-2018

Het speciale model waarmee Abarth de hardtop aankondigt - de 124 GT - krijgt ook nog eens 17-duims lichtgewicht velgen van OZ die drie kilo op elke hoek uitsparen. Waardoor het meergewicht van de hardtop al zo goed als teniet wordt gedaan. Voorin blijft de 1.4 turbobenzine zorgen voor 170 pk en 250 Nm. Wie dus hoopte dat Abarth een +200 pk-versie zou lanceren op het autosalon van Genève is er aan voor de moeite. Eerst warm zitten, in de toekomst - mogelijks - meer pk's.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws