Opel en DS staan dit jaar niet op het Salon van Genève

ds7-opel-grandland-x

Stop de servers! Voor het eerst sinds mensenheugenis slaan twee volumemerken het Salon van Genève over.

Snelle verstaanders hebben intussen al door dat beide merken zich in de PSA-groep bevinden. Sinds de overname van het Duitse Opel door het Franse PSA hebben de nieuwe eigenaars er een missie van gemaakt om in de kosten te snoeien. En daar is de Opel-stand in Genève nu het slachtoffer van. De Fransen redeneren immers dat de show geen zin heeft zonder nieuwe producten. Idem voor DS trouwens dat dit jaar ook de beurshal van Genève overslaat. Peugeot en Citroën zullen dan weer wel van de partij zijn.

Neerwaartse trend

Hoewel het de laatste jaren zeker niet uitzonderlijk is dat merken bepaalde grote autoshows overslaan, is het wel opvallend dat nu ook Genève in de klappen valt. De kleine, maar internationaal zeer gegeerde autoshow kon zich lange tijd verheven boven de andere shows, mede dankzij de steun van heel wat luxe- en nicheconstructeurs waardoor de internationale belangstelling telkens erg hoog is.

Maar ondanks de grote aandacht moet al die aandacht ook verdeeld worden, en dan vallen mainstreamconstructeurs er al eens van tussenuit. Zo is het moeilijk concurreren met de grote hoeveelheid supercars en andere luxepaardjes die er ieder jaar hun opwachting maken. Een ander fenomeen is dat veel constructeurs intussen ook flink inzetten op andere niche-evenementen of eigen marketingevents waar ze alle aandacht naar zich kunnen toetrekken.

Auteur: Auteur: Pieter Ameye
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 20:25
afbeelding van Wim

Brussel ftw :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws