Volkswagen Golf GTI First Decade: 410 hybride-pk's

vw-worthersee-gti-concept-2017_01

Het jaarlijkse Worthersee-feestje voor Volkswagenfans is weer in volle galop waardoor we ons ook weer aan een door stagiairs ontwikkelde concept kunnen verwachten. Die heet First Decade en pakt uit met 410 pk in een Golf GTI, met dank aan een elektromotor op de achteras.

De jaarlijkse hoogmis voor fans van GTI, R en eigenlijk alles VW, het Worthersee treffen. Eveneens een festijn dat met stip in de agenda staat voor stagiairs bij Volkswagen, want die mogen elk jaar een leuke concept verzinnen voor het feestje. Dat die concepts bijna altijd gebaseerd zijn op een Golf, dat is een vanzelfsprekendheid. Dit jaar niet anders, want de dertien jongens en meisjes namen een Golf GTI, spoten hem in een donker satijn kleurtje en kleefden er blauw chromen stickers op. Unieke 20-duims velgen en een Clubsportspoiler achterop moeten het geheel afwerken.

Hybride pk's

Niet heel spannend, dat geven we toe. Dat spannende vinden we namelijk onder schulp. Daar wordt de 2-liter benzine begeleid door een elektromotor op de achteras. Het resultaat is een systeemvermogen van 410 pk en vierwielaandrijving. Noem het toch geen opgepompte Golf GTE, want door de milde hybrideset-up kan je maar korte afstanden puur elektrisch rond zoemen.

vw-worthersee-gti-concept

Andere stagiairsnufjes zijn een opgewaardeerde stereo-installatie en een bestuurdersstoel die je kan verstellen met een app op je smartphone. Sja.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws