Officieel: Opel Insignia Sports Tourer

opel-insignia-sports-tourer_3

Eind vorig jaar stelde Opel de nieuwe Insignia voor. En het zou geen Europees merk zijn als het daar wat later geen breakversie bij zou gooien. Bij Opel heten die dingen 'Sports Tourer', en deze nieuwe Insignia Sports Tourer is heel wat meer sports dan zijn voorganger.

Bij het vorige model moesten we even in ons vuistje lachen toen Opel de Sports Tourer voorstelde. De wagen zag er ok uit, maar sport was allesbehalve wat in je opkwam als je de wagen zag, laat staan ermee reed.

Om te beginnen ziet de nieuwe Insignia Sports Tourer er een stuk dynamischer uit. Opel speelde met de vormen en laat hier en daar wat franjes zien die we vroeger enkel op de kleinere modellen zagen. Zo is de D-stijl opvallend vormgegeven en zo krijgt de voorzijde de scherpe neus van de berline mee. Daarmee oogt hij meer als een lifestylebreak dan ooit tevoren.

dunne bumper

Nochtans is de Insignia geen kleintje. Hij meet bijna 5 meter lang en heeft een wielbasis van 2,83 meter. Opel slaagde er ook in om het koffervolume met 100 liter te laten groeien, ondanks de meer uitgesproken daklijn. Die groei is ook te danken aan het inkorten van de achterbumper. Waar je vroeger eerst over een muur van een bumper moest reiken alvorens je aan je bagage kwam, heb je nu veel eenvoudiger je gerief te nemen. 10 cm extra laadruimte zijn het gevolg. In totaal kan je 1.640 liter bagage stouwen.

Opel biedt de Insignia Sports Tourer met elektrische achterklep aan, net als met de handsfree bediening door middel van een schop onder zijn kont. Binnenin zien we dezelfde items als in de Grand Tourer weerkeren. De ergonomische zetels met AGR-label, de verwarmde voorruit, de verwarmde achterzetels, ze zijn er allemaal bij.

minus 200

De dynamiek zou zich ook moeten uiten in het rijgedrag. Ergens in de ontwerpfase speelde de nieuwe Insignia Sports Tourer 200 kilogram kwijt ten opzichte van zijn voorganger. Over motoren is Opel best nog stil, al zullen die hetzelfde zijn als die van de berline. Opel heeft het verder nog even over hun vierwielaandrijving en de automatische achtversnellingsbak, maar op specificaties en prijzen van deze Insignia Sports Tourer is het nog even wachten.

Behalve de Grand Tourer - de berline -, en deze Sports Tourer kondigde Opel ook nog een Country Tourer aan. Je weet wel, die versie met kunststof opzetstukken en een hogere bodemvrijheid voor de mensen die graag wat in de modder gaan spelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jasper 23:08
afbeelding van Jasper

It's funny 'cause it's true :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws