Officieel: Opel Insignia GrandSport (2017)

opel-insignia-2017-official_9

Het duurde minder lang dan we gedacht hadden, vooraleer de officiële beelden van de nieuwe Insignia aan de oppervlakte kwamen. Eerder deze week lekten al beelden uit Amerika het net op.

Maar nu is hij er dus officieel. En zoals dat tegenwoordig gaat, geeft de constructeur de info slechts met mondjesmaat vrij.

Zo komt het dat we voorlopig alleen weten welke afmetingen de wagen heeft. In tegenstelling tot ons eerder bericht verliest de Insignia tot 175 kg ten opzichte van zijn voorganger, afhankelijk van de versie. De grote verdienste daarvoor gaat naar het nieuwe platform, dat lichter is dan het Epsilon II-platform dat het vervangt.

opel-insignia-2017-official

Opel zet verder in op de passagiersruimte. Zo werd de wielbasis met goed 9 cm verlengd, terwijl de kofferruimte toch kleiner werd. Die extra ruimte komt dus ten goede van de achterste inzittenden, die ook vroeger al niet benepen zaten. Zitten doe je tegenwoordig drie centimeter lager dan voorheen, wat het sportieve gevoel in de wagen ten goede moet komen.

intelligente technologie

In Russelsheim bewandelt men het pad van de Intelli-toestellen verder. De Duitsers kiezen voor Intellilux-koplampen, voorzien van Matrix LED-technologie die je ook al in de Astra zag. Het Intellilink systeem krijgt ook een plekje in het interieur, net zoals de head-up display, 360° camera, adaptieve cruise control en rijbaanassistent.

opel-insignia-2017-official

nog even geduld

Over de motoren wordt voorlopig met geen woord gerept. Wel vertelt Opel over hun nieuwe achttrapsautomaat, al zit die enkel op de vierwielaangedreven Insignia.

Opel biedt overigens enkel deze vijfdeurs Grand Sports aan, binnenkort komt er ook de Sports Tourer break bij. De vierdeurs Insignia wordt dus niet meer verdergezet.

opel-insignia-2017-official

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Carlos 07:47
afbeelding van Carlos

Het dashboard vind ik wel geslaagd. Het kan aan de foto liggen maar het nieuwe scherm in het midden steekt precies wat uit... Het enige van commentaar nu :-).
Er was nu ook wel verandering nodig.

Wim 08:05
afbeelding van Wim

maar het is al geen scherm "op" het dashboard, dus zou de helft van de Autofans community al tevreden moeten zijn ;)

Carlos 10:02
afbeelding van Carlos

Ja dat is dan ook weer waar :-).

John 14:55
afbeelding van John

Uiteraard! :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws