'7 in 17': Deze nieuwe modellen schotelt Opel ons voor in 2017

opel-7-in-17-303974

Op 4 jaar tijd (2016 - 2020) zal Opel maar liefst 29 nieuwe modellen lanceren. Volgend jaar krijgen we er 7 - belangrijke - op ons bord. Dewelke juist?

Opel CEO Dr. Karl-Thomas Neumann, hij is bijna een Youtube-ster aan het worden. Want de man laat geen opportuniteit onbenut om aan te draven op het kanaal van Opel. In zijn laatste videocast (want jawel, zo hip is hij) heeft hij het over 7 in 17. Een slogan waarmee hij aankondigt dat Opel volgend jaar maar liefst 7 nieuwe modellen zal lanceren. Nu ja, er zitten ook wat 'variaties-van' tussen.

Zo is er de langverwachte Insignia die na 9 jaar de huidige Insignia mag aflossen. Die Grand Sport, want zo heet de sedanvariant voortaan, krijgt bijstand van de Sports Tourer (stationwagen) en een crossover-variant (zoals de huidige Country Tourer). Bij Opel gaan ze er alvast prat op dat de nieuwe Insignia knapper dan ooit is (nee joh) en dat hij 175 kilogram verliest tegenover zijn voorganger.

Cuv'en maar

Dat zijn er dus al drie voor 17, de rest? Opel spreekt van twee C-segment SUV's (genre Peugeot 3008). Eén daarvan heet Crossland X, naar analogie met de Mokka die voortaan ook een X achteraan krijgt. Dat zijn er dus al 5.

Verder is er ook nog de al gekende Ampera-E. Opels elektrische knaap die 500 kilometer ver moet geraken en daarmee een alternatief vormt voor de Nissan's Leaf van deze wereld. Tenslotte is er ook nog de Vivaro die een extra aantrekkelijke variant krijgt voor personenvervoer en lange reizen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws