Officieel: Opel Zafira facelift (2016)

opel-zafira-facelift-2016_03

Na een lek eerder lost Opel nu alle informatie over haar opgefriste monovolume. Die heet voortaan terug Zafira - Tourer blijft in Duitsland liggen -, krijgt een familiegezicht aangemeten en pakt uit met opgewaardeerde technologie.

De derde generatie van de Zafira (die om marketingredenen door het leven ging als Zafira Tourer) gaat al weer mee sinds 2011. Een obligatoire facelift dient zich dan ook aan om de concurrentie te kunnen blijven bekampen. Het zou wat flauw zijn om het de enigste nieuwigheid te noemen, maar de Zafira Tourer heet voortaan terug braafjes Zafira.

Al merk je natuurlijk ook meteen een opgefrist familiegezicht dat meer in tred loopt met het smoelwerk van de Astra. Achteraan zijn de verschillen een stuk braver, want buiten een opgefriste instrumentencluster blijft het herkenbaar Zafira. Logisch natuurlijk.

Opel 2.5

Zit de Insignia aan 2.0 en de Astra ondertussen al aan 3.0, dan ziet het dashboard van de opgefriste Zafira er uit als een 2.5. Want hoewel grotendeels gelijkend op de Insignia zitten er achter het nieuwe stuur, instrumentenbord en 7-duims aanraakscherm enkele knappe technologieën verborgen.

 opel-zafira-facelift-2016

Zo valt er Opel Eye te rapen met automatische grootlichten, rijstrookassistent, verkeersbordherkenning en adaptieve cruisecontrol. Verder voortaan een dodehoekherkenner en adaptieve koplampen met led-technologie. Opels sterk in de markt gezette OnStar tekent natuurlijk ook present.

Herkenbaar

Verder blijft de Zafira optioneel uit te rusten met 7 zitplaatsen, krijg je maximaal 1.860 liter kwijt in de koffer (zonder zes passagiers uiteraard) en doen de bekende motoren hun aantreden. Interessant daarbij is dat tussen de diesel- en benzinemotoren ook een CNG-versie valt te rapen. Leuk voor de sportievere vaders is het adaptieve chassis met FlexRide om net iets beter de bocht om te kunnen hoeken.

Begin oktober staat de opgefriste Zafira bij je lokale Opel-Dealer.

 opel-zafira-facelift-2016

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Filip1974 22:51
afbeelding van Filip1974

Wanneer staat deze in de showroom?
Zou mooie vervanger kunnen zijn voor mijn 5008

Yvesw 09:17
afbeelding van Yvesw

We vragen het na. ;-)

Yvesw 11:15
afbeelding van Yvesw

Begin oktober Filip. ;-)

filip1974 16:36
afbeelding van filip1974

Bedankt voor het snelle antwoord.

Sandy Denecker 10:19
afbeelding van Sandy Denecker

Knappe wagen. We zijn op zoek naar een nieuwe wagen en dit is toch wel onze nummer 1 :-)
Heb bericht gekregen van de dealer dat deze binnenkort bestelbaar zal zijn en leverbaar vanaf september 2016

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws