Zwanenzang: Mitsubishi Lancer Evolution Final Edition

lancer-evolution-final-edition_02

Vorig jaar wisten we te vertellen dat de tiende generatie van de Lancer Evolution op pensioen gaat. Om hem te bedanken voor zijn dienstjaren gaat Mitsubishi nog 1.000 Final edition stuks maken. Daarna is het officieel over en voorbij voor de jarenlange concurrent van de Subaru WRX STI.

In 2007 kregen we de tiende generatie van de Mitsubishi Lancer Evolution. Dit jaar komt de productie ten einde, zonder opvolger. Niet zonder er de nodige aandacht op te richten, want de Japanners gaan nog 1.000 stuks bouwen in de vorm van de Lancer Evolution Final Edition. Exemplaren die gebaseerd zijn op de GSR-uitvoering en een manuele vijfbak krijgen, 18-duims BBS-velgen, zwart lederen Recaro-stoeltjes met rode accenten, Brembo-remmen en een ophanginskit van Bilstein & Eibach.

Onder de kap de 2.0-liter MIVEC turbobenzine. Hoeveel paarden die opwekt willen ze bij Mitsubishi niet kwijt. Al zijn de uitlaatkleppen gevuld met natrium waardoor het vermogen wel eens kan stijgen richting de +300 pk. De kracht van Japanse magie.

lancer-evolution-final-edition

Zin om ééntje van die duizend stuks te kopen? Dat wordt moeilijk, want de wagens zijn gereserveerd voor de Japanse markt met een kostprijs van zo'n 33.000 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws