Jaguar patenteert 'EV-TYPE'. Elektrische F-Type op komst?

jaguar-ev-type-name

We hebben weer voer gekregen om een geruchtenmolen op gang te trekken. Jaguar heeft namelijk een patent genomen op de naam 'EV-Type' in Europa en Amerika. Een duidelijk indicatie dat het merk aan een elektrische sportwagen werkt?

'EV-Type', Jaguar kon niet mysterieuzer gaan met de naamkeuze. Waarom? Laten we de wagens van Jaguar even snel ontbinden in drie categorieën: straatwagens, sportwagens en concepts. Die eerste groep krijgt steevast de 'X + een andere letter'-naamgeving. Denk maar aan de XE, XF en XJ. De conceptwagens van Jaguar, die doen het de laatste jaren met 'C-X' gevolgd door wat letters. Concreet dromen we dan van de C-X75 en de C-X17 SUV. Die laatste zou gelukkig wel in productie gaan.

Tenslotte hebben we de F-Type, Jaguars sportiefste model in de line-up. En inderdaad, een model met 'TYPE' achteraan de naam. Net zoals deze gepatenteerde benaming. Maar wat is Jaguar er dan mee van plan? Wordt de EV-Type een elektrische sportwagen? Wordt het toch maar een concept? Of is het gewoon een naam voor een nieuwe zetelbekleding?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws