Kia toont Optima T-Hybrid in Parijs

kia-optima-t-hybrid

Update: Nieuwe plaatjes toegevoegd
Ook voor Kia is het salon van Parijs niet het moment om revolutionaire ontwikkelingen te laten zien. Behalve de eerder al aangekondigde Sorento nemen ze dan ook een gefacelifte Rio en Venga mee én hebben een conceptversie van de Optima T-Hybrid klaar.

De Optima T-Hybrid werd in Genève voorgesteld als eenmalig conceptmodel. Om de één of andere reden besloot Kia om deze technologie toch verder uit te werken en hem nu dus als Optima T-Hybrid Concept voor te stellen aan het publiek. Daarbij wordt een 1.7 CRDi-dieselmotor gekoppeld aan een lood-koolstofaccu van 48 V. Lood-koolstofaccu's zijn volgens Kia makkelijker te recycleren en vragen geen actieve koeling in tegenstelling tot de tegenwoordig gebruikelijke lithium-ion-accu's. Ook werd een elektronische supercharger bij de motor ingebouwd, waardoor koppel en motorrespons bij lagere toerentallen zouden verbeteren.

Er zijn voorlopig geen concrete plannen voor een Optima T-Hybrid productiemodel, wel zou de technologie naderhand worden ingebouwd in nieuwe modellen.

kia-optima-t-hybrid

nog wat schnabbels

De Kia Rio is na drie jaar toe aan een lichte facelift. Daarbij werden de tiger nose-grille en koplampen aangepakt. De Venga ondergaat dezelfde restyling, al gaat dat model al vijf jaar mee, een eeuwigheid in Aziatische termen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
marksken 23:05
afbeelding van marksken

Ik denk dat het 48V concept meer kans heeft om succes te hebben. De motor ondersteunen daar waar het het meest nodig is en waar normaal het verbruik het hoogst.
Zeker op de markt brengen op korte termijn anders verlies je het voordeel tov de concurrentierende technieken. Voordeel hier is dat het bijkomend gewicht beperkt is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws