Dit zijn de laatste 6 Jaguar E-type Lightweight's

jaguar-e-type-heritage-12

Jaguar had nog een productiereeks af te werken, een van ondertussen 51 jaar oud. Maar de Britten doen het. Ze produceerden de zes resterende exemplaren van de magnifieke E-type Lightweight.

Om de productie van deze zes wagens te kaderen moeten we terug naar 1963. Toen startte Jaguar met het Special GT E-type project. De bedoeling was dat er 18 Lightweights van de band zouden rollen, maar uiteindelijk werden er maar 12 geproduceerd. Om die productie te vervolledigen kondigde Jaguar in mei, 51 jaar nadien, aan de overige zes stuks te bouwen, en daarvan hebben we nu meer nieuws.

Het is best bijzonder om zes nieuwe E-types te lanceren die er exact hetzelfde uitzien als in 1963, opvallend blijft het hoe knap de E-type nog steeds is. Een evergreen, voor dit type wagens werd die term uitgevonden denken we.

jaguar-e-type-heritage-12

De Lightweight E-types zijn gebouwd op basis van een origineel prototype dat ze er nog steeds hebben staan, de zes exemplaren krijgen ook de zes resterende en originele chassisnummers. En hoewel Jaguar vandaag de grootste gebruiker is van aluminium in de autoindustrie, bleek het voor de Britten toch knap lastig te zijn om die aluminium E-type te reconstrueren. Want hoewel er nieuwe technologieën beschikbaar zijn, is de productie op quasi dezelfde manier gebeurd.

Deze Lightweight is 114 kilogram lichter dan de standaard E-type, deze Lightweight weegt 1.000 kilogram en bolt op 15 inch magnesium wielen.

jaguar-e-type-heritage-12

Jaguar biedt de zes potentiële kopers evenveel kleuren aan: Carmine Red, Opalescent Grey Metallic, Silver Metallic, Opalescent Blue Metallic, British Racing Green en Old English White. De kopers krijgen ook de kans om met designerbaas Ian Callum rond de tafel te zitten en zullen dankzij een samenwerking met Bremont Watch Company elks een unieke horloge krijgen - een horloge per exemplaar. Verwacht wordt dat de eigenaars wel 1,2 miljoen euro op tafel moeten leggen voor de Lightweight.

jaguar-e-type-heritage-12

Op 14 augustus zal Jaguar haar originele prototype, "Car Zero", meenemen naar Pebble Beach. Speciaal aan 'Car Zero' is dat het interieur niet geschilderd werd waardoor je het originele aluminium goed kan bekijken. Na de presentatie op Pebble Beach zal het prototype te zien zijn in het Jaguar Daimler Heritage Trust.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws