Ook Note krijgt Nismo-kuur

nissan-note-nismo_01

Nee, we maken geen mop. Uit onverwachte hoek geeft Nissan de eerste beelden vrij van de Note Nismo. Daarmee krijgt Nissans kleinste gebakje plotseling een stuk meer street cred. Je grootmoeder ging nog nooit zo snel op zondag naar de bingoavond.

Die rekels van Nismo toch, ons vlijtig laten speculeren over een Qasqhai en Pulsar Nismo, maar zelf naar buiten komen met dit onverwachts model. Veel informatie hebben we echter nog niet, buiten dat hij geleverd zal worden als Nismo en Nismo S. Onder de kap zal alleszins een benzinemotor liggen die gekoppeld is aan een vijfbak. Smijtplezier gegarandeerd lijkt ons.

Harde Noot

Uiterlijk herken je de Nismo-variant onmiskenbaar. Met een knoert van een voorbumper met Led's, stevige achterbumper met diffuser en dikke uitlaat en rode accenten rondom. Het ziet er vooral bizar uit, maar dan wel op een heel knappe manier.

nissan-note-nismo_01

Nissan zegt dat er ook gefoefeld is aan de ophanging en banden. Die Nismo S-variant zal trouwens nog wat dichter tegen de grond liggen. CEO van Nissan, Shoichi Miyatani zegt dat er geen betere manier is om de 30ste verjaardag van Nismo te vieren. 'De Note Nismo die vandaag is voorgesteld geeft mooi de fusie weer tussen het Nismo DNA en de succesvolle Note.'

Nuja, dan lijkt ons de GT-R Nismo iets spannender. Anderzijds vormt deze hete Note wel een mooi alternatief voor pakweg de Suzuki Swift Sport. Al wachten we nog op officiële cijfertjes van Nissan. Het slechte nieuws? Hij zal waarschijnlijk enkel in Japan te koop zijn.

nissan-note-nismo_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yannick 15:01
afbeelding van Yannick

Die derrière is er los over. jammer want met een paar kleine aanpassingen is dat écht een dik hokje :-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws