Multibeam LED-technologie voor CLS facelift

2015-mercedes-cls-62

Mercedes laat binnenkort de opgefriste CLS en CLS Shooting Brake op de wereld los. De voorkant, die krijgen we nu al te zien van het merk met de ster. Niet zonder reden, want de sedan/ coupé krijgt een wereldpremière op het lichtdepartement.

Mercedes toch, terwijl de Duitse concurrentie BMW en Audi een welles-nietesspelletje aan het spelen is over wie nu de eerste laser lights op een productiewagen heeft geïnstalleerd, komen ze in Stuttgart wel met hun eigen technologie af. Multibeam LED noemt Mercedes het, een verzameling van Led-modules met elk 24 individueel aangestuurd performante Led's. In mensentaal: koplampen volgestouwd met Led's.

Optimale verlichting

Al is dat nog maar het begin van de technologie. Een camera achter de voorruit berekent 100 keer per seconde het ideale lichtpatroon. Daarop worden de lichten constant aangepast zowel qua positie als qua lichtscherpte. Zo kunnen ze tot 12 graden naar de zijkant draaien om bij te schijnen. In de realiteit zal dat vooral handig zijn als je moet afslaan (iets dat nu opgelost wordt door het aanspringen van het mistlicht).

GPS-lichten

Daarnaast kunnen de lichten ook samenwerken met de GPS. Het resultaat is een lichtenwinkel die voor het ingaan van een bocht de bocht in kwestie al verlicht en kan het een rotonde verlichten voor een optimale veiligheid.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws