10-traps DSG bijna klaar

Tijdens het Motor symposium in Wenen gaf Volkswagen meer info vrij omtrent hun nieuwe generatie DSG-versnellingsbak. Met nog meer verzetten moet die het verbruik van wagens tegen 2020 met 15 procent terugdringen.

Het was hoofd van ontwikkeling bij VW, Hans-Jakob Neusser, zelf die meer info gaf. De nieuwe DSG 10 is volop in ontwikkeling en zal kunnen gebruikt worden in bijna alle motoropstellingen. Grootste doel van deze versnellingsbak is echter de huidige zesbak te vervangen die momenteel in de meer performante VW's ligt. Daarbij zou de DSG met tien versnellingen tot 500 Nm moeten aankunnen. Wanneer we hem kunnen verwachten is echter niet geweten.

Twinturbo diesel met 236 pk

Daarbij was er nog goed nieuws. In Wenen werd een gloednieuwe 2.0 viercilinder diesel voorgesteld met twee turbo's. Een krachtbron die niet enkel 236 pk weet op te wekken, maar ook zijn weg vindt naar de nieuwe generatie Passat later dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rebel 10:51
afbeelding van Rebel

Zolang dat de max snelheid 120 Km/h op onze snelwegen blijft in ons land heeft het weinig zin om een DSG 10 te bestellen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws