Is deze Opel Astra OPC EXTREME de nieuwe hot-hatch koning?

Opel Astra OPC EXTREME

De Mégane RS mag naar huis toe keren, zo lijkt het wel. Want met meer dan 300 pk, 100 kilogram minder en hightech componenten lijkt deze Opel Astra OPC Extreme de ultieme hot hatch te worden.

Op basis van de Opel Astra OPC Cup werd deze EXTREME-variant gebouwd op de Nürburgring Nordschleife. Onder de motorkap van koolstofvezel schuilt de 2.0-liter turbobenzinemotor met directe injectie en 300 pk. Daarmee is dit de krachtigste Opel ooit gebouwd - en dat in tijden van crisis en groene pippo's. De volledig uit aluminium vervaardigde motor wordt gekoppeld aan een manuele zestrapsversnellingsbak en mét sperdifferentieel. Hoe snel de sprint naar 100 km/u wordt afgewerkt geven ze bij Opel niet mee.

lichtere dakbedekking

Dankzij het gebruik van aluminium en koolstofvezel is deze Opel Astra OPC EXTREME 100 kilogram lichter dan de conventionele Astra OPC. Zo is het dak vervaardigd uit koolstofvezel waardoor het amper 2,6 kilogram weegt, het conventionele stalen dak weegt 9,3 kilogram. Dankzij deze gewichtsbesparing slaagt Opel erin het zwaartepunt te verlagen. Ook bij de spatborden werd bespaard, die gaan van 2,2 kilogram naar 800 gram. Verder werd ook de achterbank er gewoon uitgekieperd en werden er Recaro-kuipzetels gemonteerd voorzien van Schroth zespuntsgordels.

Opel Astra OPC EXTREME

Om het gevaar door de bochten te jagen hebben ze 245/35 banden met 19 inch voorzien. Het Brembo-remsysteem met zes zuigers en schijven van 370 millimeter diameter vooraan moeten het hele gevaarte tijdig tot stilstand brengen.

Dat hij ook optisch opvalt hoeft weinig betoog. Agressieve bumpers, vier pijpen achteraan, brute spoiler, stickers en een motorkap met meer gaten in dat in het gebit van cola-verslaafde...

Opel Astra OPC EXTREME

Opel zal de Astra OPC EXTREME voorstellen op het salon van Genève en zegt een productievariant uit te brengen indien er voldoende vraag is. De kans dat dit dus ooit op onze wegen te zien is, is relatief groot.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 11:33
afbeelding van Wim

leuk voor Opel

Nick 14:37
afbeelding van Nick

Leuk voor op de track maar daar rij ik niet met rond op de gewone weg, beetje over the top :-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws