Range Rover Evoque met 9-traps is 11,4% zuiniger

rangerover-evoque-2013-1

Voor het nieuwe modeljaar krijgt de Evoque een nieuwe 9-traps versnellingsbak van ZF. Samen met de Active Driveline wordt die 11,4 procent zuiniger en stoot die 9,4 procent minder CO2 uit.

ZF is klaar met de ontwikkeling van hun nieuwe 9-traps automatische versnellingsbak. Binnen onze redactie gekroond tot beste automaten, zegt ZF opnieuw een topper te hebben afgeleverd. Het schakelen zou zo snel gaan dat geen mens het kan waarnemen. De nieuwe versnellingsbak, met twee extra verzetten, is in deze Evoque 11,4 procent zuiniger. De CO2-uitstoot daalt met maximum 9,5 procent. De versnellingsbak is beschikbaar op de twee diesels en benzinemotor.

Naast de nieuwe versnellingsbak werd ook het optionele Active Driveline geïntegreerd. Dat systeem controleert het 4x4-systeem zodat het verbruik ervan optimaal is. Bij normale wegcondities en rijgedrag zal de vierwielaandrijving vanaf 35 km/u uitgeschakeld worden en gaat alles naar de voortrein. Wanneer de condities wijzigen en de vierwielaandrijving opnieuw wenselijk is, wordt die binnen de 300 milliseconden opnieuw ingeschakeld.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 10:31
afbeelding van Carlos

In de nieuwe RS6 zit ook een ZF wel een achttraps. Één versnelling meer zal ook nog wel kunnen zeker? ^^

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws