Continental heeft fluisterbanden klaar

continental-contisilent-tyre

'In het interieur is het stil maar de rolgeluiden van banden dringen wel door' is een vaakgehoorde opmerking bij de moderne wagens. Continental wil daar nu een mouw aan passen door een band aan te bieden die minder geluid produceert.

Continental maakt daarvoor gebruik van een coating die binnenin de band ter hoogte van het loopvlak wordt aangebracht tijdens het productieproces. De coating die uit een soort schuim bestaat zorgt ervoor dat geluidsgolven worden geabsorbeerd en een rijdend voertuig de rolgeluiden niet doorgeeft naar de rest van de wagen. Zo wordt er tot 9 dB minder geluid doorgegeven. Voor het overige verschillen de ContiSilent banden - want zo noemen ze die dingen - niet van een standaard productieband, wanneer het aankomt op remmen, handling of rijden op nat wegdek.

De eerste wagens die de ContiSilent band zullen passen zijn de Audi RS6 Avant en de Audi RS7 Sportback.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:31
afbeelding van Techno Patat

Ik ging net zeggen: enkel toepasbaar op auto's met een hoge band zeker? Maar als het op een rs6/7 past dan kan die,laag niet zo dik zijn toch :O? En hoe zit dat met monteren, ook lekker onhandig toch?

Kben benieuwd of het echt zo is, TOT 9 decibel wil dus zeggen 6-7 decibel :P!

Alfred 10:45
afbeelding van Alfred

Decibels zijn leuke dingen, 9 dB lijkt weinig maar is eigenlijk best indrukwekkend.

- edit: fixed. thx! -

Wim 11:24
afbeelding van Wim

toch knap dat ze hier mee bezig zijn, hopelijk binnen 10 jaar standaard

Speedy_430 11:26
afbeelding van Speedy_430

@ techno: monteren zal hetzelfde blijven hoor die schuimlaag zal niet hoger komen dan de hiel van de band. Continental heeft ook een soort van runflatband maar zonder de stijve wangen. Ze leggen een soort van plakkende rubber aan de binnenzijde van het loopvlak en wanneer er een nagel doorgaat sluit die plakkende rubber rond de nagel waardoor er geen lucht kan ontsnappen. Als je het mij vraagt een veel beter systeem dan de runflats. Voor meer info Google eens naar contiseals

belger w 19:31
afbeelding van belger w

zijn die banden er al voor een Mazda 2?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws