Fiat gelooft niet in elektrisch of hybride

fiat electric

Terwijl het merendeel van de autobranche aan de stekker hangt, heeft Fiat vandaag bekend gemaakt dat zeker niet te doen.

Tijdens een conferentie in Michigan (USA) maakte het hoofd van Global Powertrain Coordination, Bob Lee, duidelijk dat Fiat en Chrysler niet meespringen op de boot van elektrische en hybride wagens. Volgens het merk is de consument vandaag de dag niet bereid om te betalen voor de technologie. Klanten willen minder CO2 uitstoten, maar dat mag niet zo duur zijn, aldus het concern.

Het alternatief dat de groep zal aanbieden bestaat uit meer turbo geblazen en dieselmotoren. En hoewel al lang bewezen is dat diesels niet altijd zuiniger en schoner zijn, duidt Fiat op het feit dat diesels performanter zijn.

Desondanks stelde Fiat een tijd terug nog een elektrische variant voor van de Fiat 500 als concept. Die krijgt dus geen gevolg.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 22:35
afbeelding van Techno Patat

Fiat for president! Toch nog 1 merk dat luistert naar m'n 17 haatmails per dag :P!

Techno Patat 09:41
afbeelding van Techno Patat

For president van de ontwikkelingsafdeling dan, djeezes kleinzerigen :P! En voor iemand met een Abarth logo als avatar verwacht je dat hij blij zou zijn voor wat hij voor Fiat doet :P?

Techno Patat 09:42
afbeelding van Techno Patat

Peisek toch nie ze, budget genoeg met Chrysler als winstbron, en Ferrari heeft al hybridetechniek klaar. Dus ze kunnen bepaalde onderdelen gewoon uit de rekken nemen! Ik vermoed eerder omdat hij beseft dat het nu een hype is omdat het 'groen' klinkt. Maar maak de rekening eens en die priuskes zijn plots heel wat minder groen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws