Ook Nissan Micra krijgt 'gepeperde' variant

Nissan Micra Nismo

Niet alleen de 370z, Juke of GT-R krijgen een opgevoerde variant onder de Nismo-noemer, ook de nieuwe Micra mag die kuur ondergaan. Nuja...

Het lijkt er wat op dat Nissan zich aan het Gordini-verhaal van Renault spiegelt, want ook van de Micra komt [een Nismo-variant](Nissan Micra Nismo). Nismo neemt de 1.5 liter grote motor van de Micra onder handen en komt uit op een whopping 116 pk, nog een heel stuk verwijderd dus van de 160 pk die de vorige Micra had in zijn krachtigste SR-variant. Nismo lijkt dan ook de nadruk te leggen op het weggedrag, want dat is volgens de Japanners afgekeken van dat van de GT-R.

Mini-Godzilla

Ook de aerodynamische aanpassingen zijn op Godzilla geïnspireerd, al kreeg je daar al een idee van bij de Micra Nismo Concept van begin vorig jaar. Binnenin vinden we Nismo-logo's terug, terwijl het interieur ook in Alcantara werd ondergedompeld. Stiksels in een aparte kleur maken het geheel binnenin af.

Cijfers voor het kleine 'bommetje' zijn er niet, ook is niet geweten of hij naar Europa komt. Wij gokken erop dat de Europeaan op een iets krachtiger versie rekent alvorens een Micra Nismo te overwegen.

Nissan Micra Nismo

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 12:10
afbeelding van Wim

Echt top dat ze zo iets durven maken

Rob 14:13
afbeelding van Rob

Super geinig ding. Als ze het gewicht lekker laag houden, 850 kg ofzo, heb je aan 116 pk genoeg. Een ouderwets gooi en smijt wagentje, heerlijk!
Hopelijk komt ie naar Europa en is de prijs niet te schokkend... Ik wil er één!!!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws