One-off: Studiotorino MONCENISIO als aparte Porsche Boxster

Studiotorino Moncenisio (Porsche Boxster)

Het Italiaanse Studiotorino heeft zich toegelegd op het ombouwen van exclusieve wagens. Deze keer bouwen ze een Porsche Boxster om tot een uniek stuk. Nuja, 20 stuks om precies te zijn.

Vanaf november 2013 zullen ze beschikbaar zijn, al verwachten we niet dat je al te lang moet wachten met je bestelling te plaatsen. Zoals dat gaat bij van die ombouwers zijn alle exemplaren meestal in een wip de deur uit. Bestellen is eenvoudig, via de website van de coachbuilder. De klant koopt vervolgens zelf een Porsche Boxster en laat die ombouwen door Studiotorino. De ombouw zelf duurt 3 maanden, volgens het persbericht.

Studiotorino Moncenisio (Porsche Boxster)

Hillclimb

De Moncenisio is het werk van designer Daniele Gaglione, die eerder ook al voor Studiotorino werkte. De naam Moncenisio is geïnspireerd op een van de meest spectaculaire Alpenpassen, gelegen in Piemonte. De Susa-Moncenisio-race was de eerste hillclimb ter wereld, in 1902 werd de eerste editie gewonnen door Vincenzo Lancia met een Fiat 24 hp.

Studiotorino ken je van de Maserati Cinqueporte; de breakversie van de Quattroporte, en van de Gazal-1.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 10:29
afbeelding van Yvesw

Knappe schets, nu graag in het echt zien... Want die getrokken banden op de velgen lijken mij niet helemaal legaal (lees: 10 centimeter uit de wielkasten).

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws