Noem hem geen Astra Cabrio: Opel Cascada is officieel

2013 Opel Cascada

Opel heeft de eerste beelden van de Cascada officieel vrijgegeven. Hij lijkt misschien wat op de Astra maar wil zich daar verder volledig van distantiëren.

Hij meet 4,70 meter lang, wat 20 centimeter langer is dan de vorige Astra Cabrio. Tegelijk kiest Opel bij de Cascada weer voor een stoffen kap, wat de lijnen van de wagen geen kwaad doet. In 17 seconden gaat het dak open of dicht, en dat kan tot een snelheid van 50 km/u. De bagageruimte bedraagt zo nog 280 liter met geopende kap. Wie de kap sluit kan 350 liter kwijt in de koffer.

Opel maakt van de gelegenheid gebruik om de nieuwe 1.6 SIDI Turbomotor te introduceren. Voor de Cascada kiest Opel voor de 170 pk-versie, al krijgen we nog steeds geen prestatie-cijfers mee. Daarnaast staat een 140 pk sterke 1.4 Turbo motor die we al kennen. Ten slotte is er ook een 2.0 CDTI dieselmotor met 165 pk. In een later stadium komen er nog krachtiger motoren beschikbaar, deelt Opel nog mee.

De 1.6 Turbomotor mag dan al in de comfortvariant gekozen zijn, Opel voorziet de Cascada wel van de HiPerStrut-voorwielophanging die ook de Astra GTC en Insignia. Verder is hij ook voorzien van het FlexRide-systeem en een zeer stijve carrosserie.

De Opel Cascada komt in het begin van 2013 op de markt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
BePa 11:09
afbeelding van BePa

Weer een nieuwe (nuja...) in ondertussen een hele ononderbroken reeks mooi gelijnde Opel-modellen. Je ziet ze - van corsa tot insigna - ook behoorlijk veel rondrijden. Ik kan niet anders denken dan dat heel wat GM-Europe-centjes de oceaan over vloeien... al hebben alle constructeurs het op dit moment in Europa natuurlijk erg lastig.

Wim 15:10
afbeelding van Wim

idd, knappe cabrio

Filip 18:15
afbeelding van Filip

De italianen noemen het Spider in plaats van cabrio en opel noemt het cascada. Zijn er nog andere namen buiten cascade, spider of cabrio

willy veys 11:36
afbeelding van willy veys

cascade is de naam van de auto en heeft niks te maken met italianen het is gewoon een Cabrio
met die naam iii

veys willy 11:33
afbeelding van veys willy

prachtige wagen overweeg om er eentje te kopen

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws