Dit zijn de vijf goedkoopste nieuwe coupés (spoiler alert: ze zijn niét goedkoop)

BMW 2 Reeks goedkoopste coupés 2024

De lijst met tweedeurs coupés die ons de afgelopen jaren verlaten hebben is lang, maar er zijn nog een handjevol volhouders. Er is echter één probleem: het gros van die volhouders bevinden zich in hogere segmenten… Dus wat zijn dan de goedkoopste nieuwe coupés die je anno 2024 kan kopen?

Honda zet momenteel de laatste hand aan zijn nieuwe Prelude, en dat wordt een heel bijzondere auto. Die Prelude wordt namelijk een tweedeurs coupé, en dat terwijl heel wat andere fabrikanten hun tweedeurs coupés overboord gooien — kijk maar naar de Audi TT, de Toyota GR86 en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dat is trouwens niet het enige dat de Honda bijzonder kan maken want hij zou zomaar even de goedkoopste coupé op onze markt kunnen worden. Dit zijn namelijk momenteel de goedkoopste nieuwe coupés… En die zijn helemaal niet zo goedkoop.

1: Audi A5 Coupé

Ausi A5 goedkoopste coupés 2024

Oké, dat is dan misschien buiten de nummer 1 van deze lijst gerekend want die is een stuk minder duur dan je misschien had verwacht. De Audi A5 Coupé pakt namelijk uit met een basisprijs van 36.990,01 euro, al maakt de configurator het wel onmogelijk om een exemplaar samen te stellen van minder dan 40.860 euro. Duitsers blijven dus Duitsers, maar zelfs dan is die prijs nog meer dan laag genoeg om de allergoedkoopste coupé op onze markt te blijven — echt waar: een Audi A5. Voor dat geld krijgt die A5 trouwens een 2.0-liter benzinemotor met 150 pk en een automatische versnellingsbak.


2: BMW 2 Reeks Coupé

BMW 2 Reeks goedkoopste coupés 2024

Voor de tweede goedkoopste coupé moet je al meteen een flinke duit extra over hebben, en dan is die ook nog eens kleiner. Dat is namelijk de BMW 2 Reeks Coupé, die je in huis haalt vanaf 46.000 euro rond. Dan krijg je hem mee als 218i en die is stiekem niet veel krachtiger dan die Audi van daarnet, want hij doet het met 156 pk uit een 2.0-liter benzinemotor. Schakelen doe je ook hier automatisch en daar kan je niks aan veranderen, want voor een handbak moet je upgraden naar een heuse M2.


3: BMW 4 Reeks Coupé

BMW 4 Reeks goedkoopste coupés 2024

We blijven nog even bij BMW, want ook de derde goedkoopste coupé vinden we daar terug. Voor precies 6.000 euro meer dan zo’n 2 Reeks krijg je namelijk een 4 Reeks Coupé, compleet met facelift en sterkere motor op zak. Zo start het aanbod met de 420i van 52.000 euro, die 184 pk uit een 2.0-liter benzinemotor haalt. Ook hier gaan die pk’s naar de achteras langs een automatische versnellingsbak want manuele exemplaren kent de reguliere 4 Reeks Coupé niet meer.


4: Mercedes CLE Coupé

Mercedes CLE goedkoopste coupés 2024

De rechtstreekse concurrent van die 4 Reeks Coupé was ooit de Mercedes C-Klasse Coupé, maar die moest inmiddels plaats maken voor de CLE Coupé. Die zoekt het midden tussen C- en E-Klasse en is daardoor wat duurder, al blijft zijn basisprijs van 56.265 euro genoeg voor een vierde plek in de lijst der goedkoopste coupés. Voor dat geld krijg je hem als CLE 180 goed voor een 2.0-litermotor met 170 pk, een negentraps automaat en achterwielaandrijving. De CLE had het trouwens bijna niet tot de top-5 geschopt want tot een paar weken terug was zijn basisversie de CLE 200, die meteen 8.000 euro meer kost!


5: Toyota GR Supra

Toyota Supra goedkoopste coupés 2024

Die CLE zet vrijwel al zijn kaarten in op comfort maar is het sportiviteit dat je zoekt, dan is de vijfde goedkoopste coupé op de markt meer voor jou. Op die plek staat namelijk een heuse Toyota Supra, die je in huis haalt vanaf je 57.700 euro richting Japan overmaakt — of richting Oostenrijk, waar de Supra zij-aan-zij met zustermodel BMW Z4 gebouwd wordt. Dan moet je echter wel genoegen nemen met een 2.0-liter viercilinder onder de kap in plaats van een zes-in-lijn, al blijft hij wel de krachtigste van deze lijst met 258 pk op de achterwielen. Ook hier passeren die pk’s langs een automaat want Toyota biedt de handbak enkel aan in combinatie met de grotere motor.


Alternatief: Mazda MX-5 RF

Mazda MX-5 RF goedkoopste coupés 2024

Is een dynamische, knap gelijnde en betaalbare coupé echter wat je zoekt, dan is je beste keuze misschien wel… géén coupé. Mazda biedt zijn MX-5 roadster namelijk ook aan als ‘RF’ en dan krijgt die een metalen targadak in plaats van de stoffen kap. Met die kap gesloten krijgt je MX-5 dan de vorm van een elegante coupé en dat is er ook nog eentje die je kan kopen voor amper 34.290 euro. Goedkoper dus dan de goedkoopste échte coupé op onze markt… En dan kan je desgewenst nog zonder dak rijden wanneer de zon even schijnt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws