Ola pola: Tweede Europese Gigafactory van Tesla in Spanje?

Tesla fabriek Valencia

Al van bij de bouw van Tesla's eerste Europese gigafabriek in Berlijn was het duidelijk dat het Amerikaanse merk het daar niet bij zou houden. Steeds meer geruchten wijzen op een tweede gigafabriek die gebouwd zal worden in Valencia (Spanje). Potentieel zal daar Tesla's goedkopere instapmodel van de band rollen met een startprijs van rond de 30.000 euro.

Werd er ooit nog smalend over Tesla gepraat, dan staan Europese landen tegenwoordig te springen om de Amerikaanse constructeur te huisvesten. Zo wil Frankrijk dat Tesla een batterijenfabriek neerpoot in Duinkerken en hoopt nu ook de Spaanse media op de komst van een Gigafactory in Valencia.

Koffiedik kijken

Dat idee peutert de Spaanse media niet zo maar uit hun neus, want volgens het Spaanse CincoDías zijn er meerdere bronnen die confirmeren dat Tesla in gesprek is met het bestuur van Valencia voor de bouw van een gigafabriek. Een onderneming waar zo maar even 4,5 miljard euro mee gemoeid is. Of Tesla uiteindelijk voor Valencia kiest is koffiedik kijken, want zonder twijfel is de Amerikaanse constructeur met nog andere Europese regio's in gesprek.

Tesla fabriek Valencia

Toch is Valencia geen onlogische keuze. Spanje kampt met best wat werkloosheid onder de jeugd ondanks een relatief hoge opleidingsgraad. Daarenboven ligt Valencia aan de zee én liggen de loonkosten er relatief laag. Tesla's Gigafactory Valencia zou dus wel eens uit kunnen groeien als dé fabriek die Tesla's kleinste auto tot nog toe zal gaan bouwen. Die nog naamloze auto moet om en bij de 30.000 euro gaan kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws