Smart #3 staat klaar in coulissen, opent aanval op VW ID.4 en co

Smart 3 teaser

UPDATE: Smart toont eerste teaser
Het kersverse gereïncarneerde Smart zal tijdens het Chinese autosalon van Shanghai de #3 tonen, een groter broertje van de #1 die het op wil nemen tegen de Volkswagen ID.4 en co. Begin 2024 moet de #3 op onze wegen verschijnen.

Na 1 komt... 3! Althans bij Smart. Want het, tegenwoordig voor de helft in Chinese handen, automerk is klaar met een broertje voor de compacte #1. Die elektroknaap zal volgende maand gezelschap krijgen van de #3. Eveneens elektrisch maar wel een stuk groter. Dat nieuwtje wist Automotive News Europe alvast op te vissen.

Coupé-allures

Een complete verrassing is de komst van de #3 niet. Zo werd hij meermaals gespot in camouflage. Met een lengte van zo'n 4.4 meter ziet Smart de #3 als een rivaal voor pakweg de Volkswagen ID.4. Zijn coupéallures doen 'm eerder uitkomen tegen knapen zoals de ID.5, Skoda enyaq Coupe en Nissan Ariya. Opvallend is dat Smart - trouw aan haar roots - een relatief kleine auto parkeert in het C-SUV-segment. Smart mikt dus duidelijk op stedelingen die meer nood aan design dan aan pure ruimte hebben. Op 17 april zal Smart het doek trekken van de #3 tijdens het autosalon van Shanghai in China.

Smart #3 info auto EV

Tot en met 2027 heeft Smart trouwens plannen om elk jaar één nieuw elektrisch model te lanceren. Modelnaam #2 is trouwens voorbehouden voor een nieuwe compacte elektrische smart. Of anders gezegd: de #2 wordt de spirituele opvolger van de ForTwo. Begin 2024 moeten we de #3 alvast op onze Europese wegen gaan tegen komen.

Afbeeldingen zijn van de Smart #1 Brabus

Update 23/03

Smart heeft de teasercampagne voor de #3 officieel op gang getrokken met een eerste plaagsketch. Daarop zien we de coupé-allures van de nieuwe elektrische SUV.

smart 3 teaser

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws