Eerste McLaren-SUV wordt meteen ook eerste McLaren-EV

McLaren Artura 2022

Kersvers McLaren-baas Michael Leiters heeft nog eens het boekje open gedaan over de hoogpotige toekomst van zijn merk. We wisten namelijk al dat de supercarbouwer binnenkort met een SUV op de proppen komt, maar nu zou die ook nog eens zuiver elektrisch gaan worden. Gaat het wel, McLaren?

McLaren was altijd een beetje de volhouder onder de supercarconstructeurs. Waar bijvoorbeeld Porsche, Lamborghini, Aston Martin en sinds kort zelfs Ferrari toegaven aan de SUV-gekte, bleef het Britse merk nog rotsvast geloven in de dominantie van zijn lage bolides… Tot ze een nieuwe CEO aannamen, want die Michael Leiters zorgde in zijn jaren bij Porsche net voor de komst van de Cayenne en hielp Ferrari nadien de Purosangue op poten zetten. Eerder gaf Leiters dus al toe dat hij hetzelfde van plan was bij McLaren, maar nu blijkt dat hij eerder mikt op iets als de Lotus Eletre.

Geen faxmachines meer

In een interview met het Britse Car Magazine gaf de CEO namelijk te kennen dat de aankomende SUV meteen ook McLarens eerste EV moet worden. Leiters gaf toe dat hij momenteel minder gelooft in een zuiver elektrische aandrijflijn voor hun supercars gezien het te grote gewicht van de huidige accu’s, maar het hoogpotige model dat in de pijplijn zit leent zich daar volgens hem perfect toe. Meer details loste de CEO nog niet over de aandrijflijn. McLaren paste trouwens wel al hybridetechnologie toe in hun bolides; kijk maar naar de P1 en recenter de Artura. Net als die modellen zou de SUV ook een structuur uit koolstofcomposieten krijgen om het totale gewicht toch nog wat te drukken.

McLaren Artura 2022

Die elektrische SUV is trouwens niet het enige wat Leiters wil veranderen binnen McLaren. Zo uitte de CEO een aantal keer kritiek op het vorige beleid binnen het bedrijf, en maakt hij duidelijk dat hij meer wil inzetten op winst. Niet alleen de komst van een populair hoogpotig én elektrisch model past binnen dat plaatje, maar ook een aanpassing in de naamgeving van de modellen. Zo moet McLaren volgens hem af van de gewoonlijke, nogal faxmachinewaardige namen bestaande uit combinaties van letters en cijfers. Dat merken we al aan hun recentste model, die gewoon als ‘Artura’ door het leven gaat. Op de naam van de nieuwe SUV is het vermoedelijk nog even wachten, want die zou pas omstreeks 2026 gelanceerd worden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws