Gerucht: Jaguar plant comeback met drie elektrische SUV's in 2025

Jaguar i-Pace 2022

Dat ze bij Jaguar aan een nieuwe strategie werken, wisten we al langer dan vandaag. Nu sijpelen voor het eerst echter ook details naar buiten over wat we concreet mogen verwachten bij de comeback. De geruchtenmolen spreekt namelijk over drie peperdure, zuiver elektrische SUV's.

Het is al even stil bij Jaguar, en dat is niet verwonderlijk. Vorig jaar kwam namelijk al naar buiten dat de constructeur de ontwikkeling van al zijn nieuwe modellen resoluut had stopgezet en begon aan een viertal sabbatjaren. In die periode zou de constructeur zichzelf grondig gaan heruitvinden, met als doel om meer winst te maken en minder uit te stoten. De onderzoekers van het Britse Autocar zijn nu te weten gekomen waarmee ze dat concreet gaan doen.

(Nog) meer premium

Zo kreeg Autocar via insiders te horen dat Jaguar rond 2025 drie gloednieuwe crossover-SUV's zal lanceren, en die zouden allemaal zuiver elektrisch worden. Daarvoor ontwikkelen ze in Coventry momenteel een nieuw platform onder de noemer 'Panthera', dat modulair genoeg moet zijn om onder alledrie de modellen te passen. Die verschillen trouwens voornamelijk qua formaat, waarbij de compactste de keuze uit twee- en vierwielaandrijving en zelfs ook uit drie en vijf deuren zou bieden. De grootste neemt dan weer specifiek de Chinese en Amerikaanse markt in het vizier en zou altijd een elektromotor op elke as krijgen.

Jaguar toekomst 2022

Ook de voorlopige prijskaartjes zijn al naar boven gekomen, en die zijn best het vermelden waard. Zo zou Jaguar al bijna 100.000 euro gaan vragen voor het goedkoopste exemplaar van de kleinste EV, terwijl de grootste pas start boven de 130.000 euro. Met de nodige opsmuk spreekt de bron zelfs over prijzen van boven de 200.000 euro. Dat past ook weer binnen wat we al wisten over Jaguars toekomstvisie, want CEO Thierry Bolloré gaf eerder aan dat het merk niet langer met BMW of Mercedes wil strijden maar op het niveau van pakweg Bentley wil gaan spelen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws