Gerucht: Volkswagen neemt elektrische e-Up! terug in productie

Volkswagen e-Up! 2022

Na een adempauze van iets meer dan een jaartje zou Volkswagen overwegen om zijn e-Up! terug op de markt te brengen. Zo zou de zuiver elektrische versie van de Up! weerwerk moeten bieden tegen een steeds groeiende concurrentie van budget-EV's.

Een dik jaar geleden verdwenen de Volkswagen e-Up! en zijn Seat- en Skoda-consorten stilzwijgend van het toneel. Dat was enigszins onverwacht, want hoewel de modellen al op leeftijd waren hadden ze er net een technologische update op zitten die de hen onder andere een groter rijbereik gaf. Nu de concurrentie onder de kleine elektro-auto’s echter toeneemt zou Volkswagen zijn populaire A-segmenter terug onder stroom willen zetten.

Schuldige: het chiptekort

De Duitse collega’s bij Automobilwoche hebben namelijk een mailtje onderschept waarin de constructeur stelt dat het afscheid van de e-Up! maar van tijdelijke aard zou zijn. Zo rezen de wachttijden voor de kleine EV volgens de e-mail vorig jaar uit de pan als gevolg van de halfgeleidercrisis, en leek het de Volkswagen-groep beter om er dan maar helemaal de metaforische stekker uit te trekken. Nu zou het concern echter klaar zijn om de auto terug op de markt te brengen en zo opnieuw de strijd aan te gaan met het steeds toenemende aanbod aan betaalbare, compacte elektrische auto’s zoals de Dacia Spring of de Renault Twingo Electric.

Volkswagen e-Up! 2022

Hoewel de e-Up! al even niet meer in de Volkswagen-configurator staat, is de constructeur de reguliere Up! al die tijd wel blijven verkopen. Zo kan je vandaag nog steeds een exemplaar met een 1.0-literblokje in het vooronder bestellen — al dan niet met een CNG-installatie en het ‘Eco’-prefix voor de ‘Up!’-naam. Toch liever een titel met iets meer cachet? Dan kan je ook voor de Up! GTI kiezen, een miniatuurtje van een hothatch met 115 pk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws