Krijgen Tesla’s binnenkort een “Superhorn”?

Tesla Model 3 2021

Een Duits Tesla-forum heeft informatie onderschept over een modeljaarupdate voor de Tesla Model 3 en Model Y, die Europese goedkeuring moest krijgen. Op zich niks vreemds aan, tot je ziet welke feature Tesla wil toevoegen.

Atypische ideeën zijn Tesla niet vreemd. De fabrikant integreerde bijvoorbeeld al virtuele scheetkussens in zijn stoelen en liet de Model X dansen met zijn vleugeldeuren — om nog maar te zwijgen over de Ludicrous Mode die de Tesla Model S Performance bloedstollend snel laat accelereren. Daar lijken ze nu nog een schepje bovenop te doen want op het Tesla Fahrer und Freunde-forum is informatie opgedoken over wijzigingen voor de Model 3 en Model Y, waaronder een “Superhorn”.

Gigafactory 4

Volgens de gelekte lijst bestaat de Superhorn uit een samenwerking tussen het claxon, het alarm en de externe speakers van de auto, die het inmiddels verplichte waarschuwingsgeluid voor voetgangers produceren. We kunnen ons wel voorstellen dat het resultaat van deze Superhorn best schrikwekkend kan zijn indien Tesla deze drie geluidstoestellen combineert. Daarnaast vermeldt de gelekte modeljaarupdate ook een aantal minder onverantwoorde aanpassingen, zoals beter geïsoleerd glas voor de achterruit en een nieuwe 12-voltbatterij met lithium-ioncellen.

Tesla Model 3 & Y lijst update 2022

Ergens subtiel in het midden van de lijst staat het nogal vreemde puntje “Gigafactory 4 (Berlijn-Brandenburg) toevoegen”. Daar zal Tesla binnenkort de modellen voor Europa beginnen produceren, en de vermelding op deze lijst doet dus vermoeden dat al deze wijzigingen ook op onze Tesla’s zullen zitten. Gewoonlijk rolt Tesla zijn aanpassingen eerst uit in China, dan in de VS en pas als laatste in Europa. We zijn dus benieuwd waar we deze feature voor het eerst zullen zien — of liever: horen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws