Hertz gaat elektrisch: verhuurbedrijf bestelt 100.000 Tesla's

Hertz Tesla Model 3

Volgens nieuwsagentschap Bloomberg heeft autoverhuurbedrijf Hertz een monsterorder geplaatst bij elektrische autobouwer Tesla. Met een bestelling van maar liefst 100.000 auto's zet Hertz de eerste gigantische stap om haar volledige vloot te elektrificeren.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. Niet anders bij autoverhuurbedrijf Hertz dat begin dit jaar nog van het faillissement moest worden gered door nieuwe investeerders. Die investeerders zetten prompt ex-Ford CEO Mark Fields aan het roer als interim-CEO en de Amerikaan lijkt niet stil te zitten. Want het Hertz van de toekomst moet over een zo goed als volledig elektrische vloot beschikken. Waardoor er zo'n half miljoen auto's zullen vervangen moeten worden. De eerste grote stap is nu gezet, via een order van maar liefst 100.000 auto's bij Tesla.

Tesla > Ford

Het was nieuwsagentschap Bloomberg dat het nieuwtje had te meldden. Met een bestelling van 100.000 auto's zou Tesla in één klap zeker zijn van 3.6 miljard euro aan inkomsten de komende veertien maanden. Naar verluidt zou Hertz gevraagd hebben naar een vloot van Model 3's die de komende maanden beschikbaar moet worden in de VS en Europa.

Dat een voormalig CEO van Ford kiest voor een vloot van Tesla's en niet van elektrische Fords spreekt boekdelen over de indruk die het merk de laatste jaren heeft weten maken op de automarkt. Ook aandeelhouders van Tesla zijn in hun nopjes want het aandeel van het merk is de voorbije twee dagen aan een flinke stijging bezig.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws